MENÜ

Falcao sınırları zorladı!

Corona virüs salgını sebebiyle evde çalışmalarını sürdüren Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Radamel Falcao, 45 saniyede 106 mekik çektiği videoyu sosyal medyadan paylaşarak, arkadaşlarına meydan okudu.

Galatasaray’ın golcüsü Radamel Falcao, corona virüs salgını sebebiyle evde kaldığı bu dönemde çalışmalarını devam ettiriyor. Kolombiyalı yıldız, evinde 45 saniye içinde 106 mekik çektiği görüntüleri sosyal medyada yayınlayarak, arkadaşlarına meydan okudu. Falcao, ayrıca paylaştığı videoda 'evde kal' çağrısı da yaptı.İşte Falcao'dan yıllara meydan okuyan o anlar!

Haberin Devamı

Radamel Falcao kimdir?

Forvet mevkisinde görev alan 34 yaşındaki Radamel Falcao, 10 Şubat 1986’da Kolombiya’nın Santa Marta şehrinde dünyaya geldi. Futbolcu bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen 1.77 boyundaki golcü, futbol hayatına River Plate alt yapısında başladı ve River Plate’in u15 takımında oynarken kariyeri boyunca kendisiyle bütünleşen El Tigre lakabını aldı. 2005 – 2006 sezonunda A takım formasını giymeye başlayan forvet, River Plate’te geçirdiği beş sezonda 101 karşılaşmada forma giydi ve 41 gol 6 asistlik performansa imza attı. Radamel Falcao, 2008 senesinde River Plate formasıyla kariyerinin ilk şampiyonluğunu yaşadı.

Falcao sınırları zorladı

2009 – 2010 sezonunun başında Portekiz ekiplerinden FC Porto’ya 5.43 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan Falcao, Portekiz’de geçirdiği iki sezonda 87 maçta forma giydi ve bu müsabakalarda 72 gol 17 asistlik göz kamaştırıcı bir performansa imza attı. Radamel Falcao, FC Porto’da geçirdiği iki sezonda takımıyla iki Portekiz Ligi, iki Portekiz Kupası, üç de Portekiz Süper Kupası şampiyonluğu kazanırken; 2010 – 2011 sezonunda FC Porto’nun UEFA Avrupa Ligi’ni şampiyon tamamlamasında başrolü oynadı ve turnuvayı gol kralı olarak tamamladı.

Haberin Devamı

Falcao sınırları zorladı

FC Porto’da gösterdiği performanstan sonra Avrupa devlerinin radarına giren Falcao, 40 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Atletico Madrid’e transfer oldu. Atletico Madrid’deki ilk sezonunda tekrar UEFA Avrupa Ligi gol kralı olarak Madrid ekibinin UEFA Avrupa Ligi’nin kazanmasında büyük bir rol oynayan Falcao, 2012 – 2013 sezonunda UEFA Süper Kupası’nı ve İspanya Kupası’nı kazanan kadroda yer aldı. Falcao, Atletico Madrid’de geçirdiği iki sezonda 91 maçta forma giydi ve takımına 70 gol 9 asistlik katkı verdi.

Falcao sınırları zorladı

Falcao 2013’ün Temmuz ayında 43 milyon Euro bonservis bedeliyle AS Monaco’ya transfer oldu. Fransa’da geçirdiği ilk sezonun ardından 7.60 milyon Euro’luk bedel ile İngiltere’den Manchester United’a geçici olarak transfer olan Falco, Manchester temsilcisinde 29 karşılaşmada 4 gol 5 asiste imza attı. AS Monaco’ya döndükten sonra 2015 – 2016 sezonunda 7 milyon Euro bedel ile yine bir Premier League ekibi olan Chelsea’ye geçici transferle gitti. Londra temsilcisinde forma giydiği 12 karşılaşmada 1 gol kaydetti.

Haberin Devamı

Falcao sınırları zorladı

2016 – 2017 sezonundan itibaren kariyerine AS Monaco forması ile devam eden Radamel Falcao, Fransız ekibinde oynadığı 140 maçta 83 gol 14 asiste imza attı. Falcao, 2016 – 2017 sezonunda AS Monaco ile şampiyonluk sevinci yaşadı.

Kolombiya Milli Takımı formasını 88 kez sırtına geçiren Radamel Falcao bu karşılaşmalarda 34 gol 4 asist ile ülkesini temsil etti. “El Tigre” lakaplı Radamel Falcao, FC Porto ve Athletico Madrid formalarıyla iki kez gol kralı olma başarısı gösterdi.

2 Eylül 2019 tarihinde Süper Lig takımlarından Galatasaray'la senelik 5 milyon € karşılığında 3 yıllık sözleşme imzalamıştır. Radamel Falcao, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 25.000'den fazla taraftar tarafından karşılandı.

Falcao sınırları zorladı

YORUM YAZ