MENÜ

Faciayı yaşadılar

Japonya'da yaşanan 8,9 şiddetindeki deprem ve tsunami, Tokyo'da bulunan Judo Milli Takımımız ile 2 milli bilardocumuzda heyecan yarattı. Türk sporcuların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi

Faciayı yaşadılar

8,9 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen tsunami dalgasıyla büyük bir felaket yaşayan Japonya’da dün dünyanın en şiddetli 6. depremi oldu. Özellikle de tsunami yüzünden birçok alanın sular altında kaldığı Japonya’daki felaketi orada bulunan Judo Milli Takımımız ile iki milli bilardocumuz da yaşadı.

Haberin Devamı

‘Japonlar depreme çok hazırlıklı’

Japonya milli takımıyla ortak kamp yapmak üzere başkent Tokyo’da bulunan 22 kişilik Judo Milli Takımı kafilesinde yer alan sporcu ve antrenörler, şiddetli depremi en yakından hissetti. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen kafilenin sarsıntı sonrası, toplu taşıma araçlarının durdurulması nedeniyle kamp merkezinden 12 kilometre uzaklıkta bulunan otele 3 saatte yürüyerek ulaştıkları bildirildi. Kafileden Ercan Çakıroğlu, “Takım olarak önce biraz korktuk. Ancakburada insanlar depreme çok hazırlıklı” dedi.

Bilardocular pazartesi günü dönüyor

Özel bir turnuva için Japonya’da bulunan milli bilardocularımız Tayfun Taşdemir ile Murat Naci Çoklu da tedirginlik yaşadıklarını ancak bunun kısa sürdüğünü söyledi. Deprem sırasında trende bulunduklarının belirten 2 bilardocu, “Yaklaşık 30 saniye süren sarsıntıda devasa binaların yıkılmadıklarına şahit olunca çok şaşırdık” diye konuştu. Bu arada Türk bilardocular, Pazartesi günü yurda döneceklerini söyledi. Öte yandan deprem sonrası yapılan ilk tespitlerde yaklaşık 400 kişinin öldüğü ve binlerce kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

YORUM YAZ