MENÜ

Fabio Jakobsen'den bayrak özrü

TUR2019’un 3. etabını kazanan Fabio Jakobsen, büyük bir saygı örneği gösterdi. Bitiş bölümünde bisikletine takılan Türk bayrağını yere düşüren Hollandalıbisikletçi bu yüzden podyuma Türk bayrağıyla çıkıp, ‘özür dilerim’ dedi.

Fabio Jakobsen'den bayrak özrü

55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 122.6 kilometrelik Çanakkale-Edremit etabını Quick Step Takımı’ndan Fabio Jakobsen 2 saat 50 dakika 12 saniye ile kazandı. Hollandalı sporcunun yarışın ardından podyuma Türk bayrağıyla çıkması büyük ilgi çekti. Jakobsen bunun nedenini ise yarış sonrası yaptığı basın toplantısında açıkladı.

Haberin Devamı

Vatandaşlardan büyük alkış

Finiş çizgisine gelirken izleyicilerden birinin salladığı Türk bayrağı, Jakobsen’in bisikletine takıldı. Hollandalı bisikletçinin, finişi Türk bayrağı ile geçtikten sonra yaşadığı sevincin ardından bayrak yere düştü. 22 yaşındaki pedal, bu yüzden kürsüye, elinde Türk bayrağıyla çıktı. Fabio Jakobsen’in bu hareketi, yarışı takip eden vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

Fabio Jakobsenden bayrak özrü

‘Saygısızlık yapmak istemedim’

Bu olay nedeniyle çok üzgün olduğunu vurgulayan Jakobsen “Son bölümde bariyerlerin yakınında bisikletime Türk bayrağı takıldı. Çok heyecanlıydım. Bayrağı yere düşürerek bir hata yaptım. Saygısızca bir hareket yapmak istemedim. Bunun için özür dilerim. Türkiye, inanılmaz bir ülke. Türkiye’yi çok seviyorum” diye konuştu. Türk Milli Takımı’ndan Feritcan Şamlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sponsorluğundaki Beyaz Mayo’yu taşımayı sürdürürken, genel klasmanda Sam Bennett birinciliğini korudu. Yarış bugün 194.3 kilometrelik Balıkesir-Bursa etabıyla devam edecek.

Haberin Devamı

Fabio Jakobsenden bayrak özrü

YORUM YAZ