MENÜ

Süper Lig'e yükselen Arda Turan'dan oyuncularına büyük övgü: Herkesten daha fazla çalıştılar

TFF 1. Lig'in 29. haftasında sahasında ağırladığı Altay'ı 4-1 mağlup ederek Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Eyüpspor'un teknik direktörü Arda Turan, karşılaşmanın ardından oyuncularına ilişkin övgü dolu ifadelerde kullandı.

TFF 1. Lig'in 29. haftasında Eyüpspor, sahasında ağırladığı Altay'ı 4-1 mağlup etti ve Süper Lig'e çıkmayı garantiledi. Karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşayan Eyüpspor'da teknik direktör Arda Turan, açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Küme düşen Altay'a geçmiş olsun dileklerini ileterek sözlerine başlayan Arda Turan, "Öncelikle Altay'a geçmiş olsun diyorum. Kolay bir şey değil. Bugün de küme düştüler. İnşallah Altay, hak ettiği yere geri döner" ifadelerini kullandı.

Süper Lige yükselen Arda Turandan oyuncularına büyük övgü: Herkesten daha fazla çalıştılar

Kendi başarılarına ilişkin konuşurken oyuncularına yönelik övgü dolu ifadeler kullanan genç teknik adam, "Bize gelince çok çalıştık, çok hak etti. Her gün daha iyi nasıl yapabiliriz diye, daha iyiye nasıl gidebiliriz diye... Benim oyuncularım, herkesten daha fazla çalıştılar. 38 takım dahil, Süper Lig takımları dahil koşu mesafesinde, topa sahip olmada birinciler. Sahada oyunu hep güzelleştirmeye çalıştık. 67 gol attık bugüne kadar ve çok hak ettiklerini düşünüyorum. O yüzden onlarla gurur duyuyorum. Devam edeceğiz gelişmeye. Bundan sonra kalan 5-6 maçta da elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız ama tarihi bir başarıya imza attılar. Hak ettiler, şu anda da hak ettikleri başarıyı kutlamak da onların hakkı. Herkese çok teşekkür ediyorum. Oyuncuları biraz ağır çalıştırdığım için böyle yapıyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Teknik direktör olarak elde ettiği başarı hakkındaki soruyu yanıtlarken oyuncularının sevinç gösterisiyle sözleri kesilen Arda Turan, "Yani ben futbol aşığı bir insanım. Her gün daha iyisini yapmaya çalışıyorum ama bazen böyle görüyorsunuz. Dediğim gibi onları çok seviyorum. Bir aile olduk. Benim oyuncularım futbolcudan önce bir insan" ifadelerini kullandı.

Arda Turan'ın ailesinin Süper Lig sevinci

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı detaylı açıklamada ise Arda Turan, Turan, "Altay ile oynadık, küme düştüler. Onlara da tüm saygımızı göstermeye çalıştık. Altay camiasına geçmiş olsun diliyorum. Umarım hak ettikleri yere dönerler. Bize gelince ilk günden son ana kadar oyunu güzelleştirmek için, sahada kalabilmek için her şeyi yaptık. Oyuncularımla gurur duyuyorum, gerçekten çok iyi oynadılar. Kötü oynadıklarında da oyunu güzelleştirmeye çalıştılar, mücadeleyi gösterdiler. Bugün geldiğimiz noktada tarihin en güzel, en erken şampiyonluklarından birini yaşattılar. Eyüpsultan semti bazı şehirler kadar büyük bir semt. O yüzden bunu çok hak ediyor. İnşallah stadımıza kavuştuğumuzda ülkemize örnek olan, gençleri yetiştiren, kadınların, çocukların gelebileceği kulüp olmak istiyoruz, hayalimiz bu. Bugün bu hayalin ilk adımını attık. Başkanımız Murat Özkaya ve Asbaşkanımız Fatih Kulaksız’a çok teşekkür ediyorum. Onlar bu imkanları sağlamasaydı asla başaramazdık. En büyük teşekkür oyuncularıma; Bodrum’da elendikten sonra 'En erken şampiyonluğu kazanacağım' dediklerinde birçoğu şüpheyle baktı ama bazıları inandılar. Hepsini tebrik ediyorum. Kalan haftalarda da en iyi oyunumuzu sergilemeye çalışacağız. Çünkü kimsenin kaderi ile oynamak istemiyoruz. En dürüst, en iyi şekilde, tabii ki bir şeyler deneyeceğiz. Kendimizi geliştirmeye çalışacağız ama en iyi halimizle sahada olmaya çalışacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

'SÜPER LİG'E RENK KATACAĞIZ'

Takımda aile ortamı oluşturduklarına dikkat çeken Arda Turan, "30 yaşın üzerinde birçok oyuncumuz var. Kolay değil alışkanlıklarını değiştirmek, her gün tekrar yapmak. Her gün bana sabır gösterdiler. Onlara da aile olduğumuzu söyledim. Onlar da bir insan. Bu birlikteliği sağlayınca bu başarı geldi. Artık başka bir seviyeye çıkıyoruz. Başka bir seviyede başka türlü çalışıp, başka türlü davranmalıyız. Oraları da oynamaya cesaretimiz var. Bugün bunu bütün Türkiye’ye gösterdik. Çok önemli camiaların önünde lige çıktık. Süper Lig’e renk katacağımıza düşünüyorum. Bize inansınlar, bize ön yargı ile bakmasınlar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Başarılı futbolculuk kariyerinin ardından, yedek kulübesinde şampiyonluk yaşamasıyla ilgili gelen soruya ise Turan, "Enteresan duygular içerisindeyim, annem, karım ve çocuklarım burada. Tesislere gidince anlayacağım. Çok fazla uykusuz gece geçirdik. Çok fazla stres, gerginlik yaşadık" diye cevap verdi.

YORUM YAZ