MENÜ

Everton'da Dele Alli krizi: Sözleşmesindeki özel madde ortaya çıktı

Geçen sezon Beşiktaş'ta forma giyen ve kiralık kontratının sona ermesinin ardından Everton'a geri dönen Dele Alli, İngiliz ekibinde henüz forma giyemedi. Yıldız oyuncunun sözleşmesindeki özel maddeyi İngiliz basını açıkladı. İşte detaylar...

Everton'da Dele Alli krizi: Sözleşmesindeki özel madde ortaya çıktı

2022/2023 sezonunda Beşiktaş forması giyen İngiliz yıldız Dele Alli, bir dönem Ada'nın en çok konuşulan yıldız oyuncularından biriydi. Everton'dan kiralık olarak siyah-beyazlılara katılan yıldız oyuncu Haziran 2023'te takımına geri dönmüştü.

Haberin Devamı

Bu sezon hiçbir maça çıkamayan 27 yaşındaki oyuncunun sözleşmesindeki özel madde ortaya çıktı.

SEAN DYCHE AÇIK KAPI BIRAKMIŞTI

Everton Menajeri Sean Dyche geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, Dele Alli ile ilgili gelen bir soruya şöyle yanıt vermişti: "Göreceğiz, kat etmesi gereken uzun bir yol var. Biz ona zaman tanımak ve alan açmak için kasıtlı olarak uzak tuttuk. Bu konuda anlaşmıştık. Umarım geri döner, bilemiyoruz.

Şu anda ona ihtiyacı olan mahremiyeti sağlıyoruz. Kendisi iyi durumda, geçenlerde onunla konuştum ve uzun uzun sohbet ettik. Yeni bir sakatlık olduğunu adlandırmak zor ama eminim bunu da atlatacaktır. Birkaç hafta önce onunla konuştum ve iyiydi."

Evertonda Dele Alli krizi: Sözleşmesindeki özel madde ortaya çıktı

10 MİLYON STERLİN'E MAL OLACAK

Haberin Devamı

İngiliz basınında yer alan haberlere göre; Dele Alli, Everton'da 20 maça çıkarsa Tottenham'a 10 milyon Sterlin ödenmesi gerekecek. Everton, Ocak 2022'de İngiliz oyuncuyu transfer ederken sözleşmesine böyle bir madde konulmasını kabul etmişti, ancak şimdilik bu ihtimal çok zor görünüyor çünkü Alli'nin sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor.

GALATASARAY DA ANGELINO'YU OYNATMAMIŞTI

Buna benzer bir durumu da Galatasaray yaşamıştı. Sarı - kırmızılılar sezon başında İspanyol savunmacıyı kiralarken 20 maçta oynaması halinde 6,5 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu devreye girer maddesiyle transfer etmişti.

Evertonda Dele Alli krizi: Sözleşmesindeki özel madde ortaya çıktı

19 maça çıkan 27 yaşındaki oyuncunun performansı beğenilmediği için bir maçta daha şans verilmedi ve yollar ayrıldı. Oyuncu da İtalyan ekibi Roma'ya transfer oldu.

Evertonda Dele Alli krizi: Sözleşmesindeki özel madde ortaya çıktı

YORUM YAZ