MENÜ

Euroleague'de Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes toparlandı

Euroleague'de çift maçlı haftada iki temsilcimiz de fire vermedi. Fenerbahçe’nin son 4 maçını kazanarak ilk kez böyle bir seri yakalaması umut vericiydi. 12. haftada 16. sırada yer alan Kanarya 5 basamak yükseldi, 7 galibiyetle 11. sıraya yerleşti.

Euroleague'de Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes toparlandı

Kötü bir başlangıç yaptığımız Euroleague'de iki temsilcimiz de iyi bir ivme yakaladı. Çift maçın yapıldığı haftada hem Anadolu Efes hem de Fenerbahçe Beko 2'de 2 yaptı. Özellikle de Sarı-Lacivertliler ilk kez üst üste 4 galibiyetle tırmanışa geçti. Son 4 maçtan 3'ünü iç sahada oynayan ve bunu iyi değerlendiren Sarı-Lacivertliler sırasıyla Monaco, Zenit, Maccabi ve Baskonia'ya şans tanımadı. Bu sonuçla 16 hafta geride kalırken Fenerbahçe galibiyet sayısını 7'ye çıkardı ve 11. sıraya yükseldi. Bu müthiş seri öncesi (12.hafta) sadece 3 galibiyeti bulunan Kanarya 16. sıradaydı. Yani tam 5 basamak birden sıçradı.

Haberin Devamı

Efes'ten son 10 maçta 7 galibiyet

Son şampiyon Anadolu Efes istikrar yakalayamasa da kendini bulmaya başladı. 4 yenilgiyle başlanan Euroleague'de Efes her şey rağmen Play-Off adayları arasında yerini aldı. Lider Barcelona'yı uzatmada elinden kaçırsa da ortaya konan basketbol ilerisi için umut verdi. Deplasmandaki Bayern Münih yenilgisi olmamalıydı. Ancak çift maçlı haftada Lacivert-Beyazlılar sürprize yer vermedi ve kağıt üzerinde üstün olduğu Maccabi ile Baskonia'yı rahat geçti. Şu anda 16 maçta 8 galibiyeti bulunan Efes 8. sırada yer alıyor. Efes 8 galibiyetten 7'sini son 10 maçında aldı.

YORUM YAZ