MENÜ

EuroLeague ve EuroCup iptal edildi: Oyuncular Birliği ile yapılan toplantı etkili oldu!

Tüm dünyada etkisini gösteren corona virüs salgını sebebiyle EuroLeague ile EuroCup iptal edildi. Basketbol yazarımız Gökhan German, alınan iptal kararını Fanatik TV'ye değerlendirdi.

Ülkemizde ve tüm dünyada etkisini gösteren corona virüs pandemisi nedeniyle iptal edilen spor organizasyonlarına EuroLeague ve EuroCup da dahil oldu. Basketbol yazarımız Gökhan German, alınan kararı Fanatik TV'ye değerlendirdi.

Haberin Devamı

Bu kararda Oyuncular Birliği ile yapılan toplantının etkili olduğunu belirten Gökhan German, ''Ben EuroLeague’nin düne kadar oynanacağını düşünüyordum. Çünkü aralarında Anadolu Efes, Real Madrid, Barcelona, Maccabi, Zalgris gibi kulüpler oynamak istedikleri yönünde fikirlerini beyan etmişlerdi. Diğer kulüpler biraz da maddi sebeplerden ötürü oynamak istemiyorlardı. Bence belirleyici nokta, EuroLeague yönetiminin Oyuncular Birliği ile yaptığı toplantı oldu. Oyuncuların hepsi oynamak istemediğini belirtti.Bunun üzerine de EuroLeague böyle bir karar aldı.'' dedi.

Sürecin zor olabileceğini dile getiren Gökhan German ''Tabii çok kolay değildi. Her ülkenin Covid-19 prosedürleri farklı. Bazı ülkelerde özellikle Rusya gibi ülkelerde bu hastalık çok fazla ilerleme kaydetti. Kulüplerin neredeyse yarısı Amerikalı oyunculardan oluşuyor. Oyuncular ülkelerine döndü ve onları tekrar getirip karantina sürecinden geçirip tekrar 3 haftalık bir kamp yaptırmak biraz zor olacaktır. Her şeyin başı sağlık. Ekim’de yeni sezon başlayacak ama Ekim’e kadar ne değişecek bekleyip göreceğiz.'' şeklinde konuştu.

YORUM YAZ