MENÜ

EuroLeague Rising Star Ödülü, Goga Bitadze'nin

EuroLeague'de normal sezonun tamamlanmasıyla ödüller sahiplerini bulmaya başladı. Sezonun dikkat çeken genç yıldızına verilen Rising Star yani Yükselen Yıldız Ödülü, Karadağ temsilcisi Buducnost'un Gürcü oyuncusu Goga Bitadze'nin oldu.

EuroLeague Rising Star Ödülü, Goga Bitadze'nin

Turkish Airlines EuroLeague'de normal sezon geride kaldı ve Final Four heyecanı yaşanıyor. Bu süreçte normal sezonun ödülleri de dağıtılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Sezonun dikkat çeken genç oyuncusuna verilen Rising Star yani Yükselen Yıldız Ödülü sahibini buldu. Rising Star Ödülü, sezon başlamadan önce 1 Temmuz itibariyle 22 yaşın altında olan oyunculara veriliyor. Bu seneki ödül, Buducnost VOLI Podgorica forması giyen Goga Bitadze'nin oldu.

Bitadze, aralık ayında Buducnost kadrosuna katılmasına rağmen oynadığı 13 maçta sahada fark yaratmayı başardı. 19 yaşındaki uzun; 12.1 sayı, 6.4 ribaunt, 2.3 blok ortalamaları yakaladı. Veriimlilik puanı anlamında da Bitadze, 16.3'lük bir ortalama elde etti.

Yeterli maç sayısına çıkmadığı için Bitadze, bireysel alanlarda derece elde edemedi. Fakat yeterli maç sayısında mevcut ortalamalarını sağlasaydı blok krallığında ilk, ribaund krallığında dördüncü, verimlilik puanında sekizinci sırada yer alabilecekti.

Haberin Devamı

Adriyatik Ligi'nde sezona Mega Bemax ile başlayan Bitadze, yakaladığı 20.2 sayı, 7.9 ribaunt, 2.5 blok ve 24.6 verimlilik puanı ortalamaları ile Buducnost'a transfer olmuştu.

Buducnost ile ilk EuroLeague maçına 15. maç döneminde Bayern Münih karşısında çıkan Bitadze, sadece 23 dakikada 17 sayı, 7 ribauntluk katkı sağlayarak öne çıkmıştı. Bir hafta sonra ise AX Olimpia Milan maçında 23 sayı, 8 ribaunt, 3 blok, 31 verimlilik puanına ulaştı. Gürcü oyuncu, Buducnost'un 18. ve 20. maç dönemleri arasında elde ettiği 3 galibiyetlik serinin de mimarlarındandı. 22. maç döneminde Khimki karşısında ise kendi adına sezonun en verimli hücum performansını sergiledi ve 5/6 saha içi, 7/8 serbest atış isabetleriyle 17 sayı üretti.

Koçların oylarıyla belirlenen Rising Star Ödülü, son 13 yıl içinde ilk kez bir pivota gitmiş oldu. Bitadze, toplamda ise bu ödülü kazanan 3. pivot oldu. Daha önce 2005'te Erazem Lorbek, 2006'da ise Andrea Bargnani bu ödülü kazanan uzunlar olmuşlardı. Ödülü daha önce kazanan diğer isimlerse Rudy Fernandez (2007), Danilo Gallinari (2008), Novica Velickovic (2009), Ricky Rubio (2010), Nikola Mirotic (2011, 2012), Kostas Papanikolaou (2013), Bogdan Bogdanovic (2014, 2015), Alex Abrines (2016) ve Luka Doncic'di (2027,2018).

Haberin Devamı

Ödül için koçların yaptığı oylamada Maccabi FOX Tel Aviv'den Yovel Zoosman ikinci, Georgios Papagiannis de üçüncü sırayı aldı.

Rising Star öncesinde Alphonso Ford Sayı Krallığı Ödülü, AX Olimpia Milan'dan Mike James'in oldu. Hala açıklanması beklenen EuroLeague'de Yılın Savunmacısı, sezonun en iyi ilk takımı ve ikinci takımı ödülleri bulunuyor. 2018-19 EuroLeague MVP'si Vitoria Gasteiz'deki Final Four'da açıklalanacakken Alexandar Gomelskiy Yılın Koçu ve Yılın Yöneticisi ödülleri ise Final Four tamamlandıktan sonra ilan edilecek.

YORUM YAZ