MENÜ

Eskrimde sakata geldik!

Dünya Yıldız ve Gençler Eskrim Şampiyonası’nda yedek sporcu krizi yaşandı. Türkiye, gençler kategorisinde 4 yerine 3 sporuyla gitmeyi tercih edince, turnuvayı tamamlayamadı. Genç Kızlar Kılıç Milli Takımımız Almanya’yla karşılaştığı 16’lı turda Deniz Selin sakatlık yaşadı ve devam edemedi. Ekibin 4. yani yedek sporcusu olmadığı içinde Türkiye mecburen çekildi.

Eskrimde sakata geldik!

Mart ayındaki Avrupa Yıldız ve Gençler Eskrim Şampiyonası’nda Türkiye 1 altın (Deniz Selin Ünlüdağ) ve 2 bronz (Kılıç Yıldız takımı, Aylin Çakır) olmak üzere 3 madalya elde ederek tarihi bir başarıya imza atmıştı.

Milliler bu kez, İtalya’daki Dünya Yıldız ve Gençler Eskrim Şampiyonası’nda boy gösterdi. Kılıç kategorisinde takım müsabakasının olmadığı yıldızlarda Türkiye bireysel olarak 3 sporcuyla katılmak zorundaydı ve ekipte; Deniz Selin Ünlüdağ, Nisanur Erbil ile Aylin Çakır vardı. Buraya kadar her şey normaldi.

Klasman maçlarına da çıkamadık

Ancak işler, gençler takım müsabakasına gelince karıştı. Yine, Deniz Selin Ünlüdağ, Nisanur Erbil ile Aylin Çakır’ın bulunduğu Genç Kızlar Kılıç Milli Takımımız, 32’lik tabloda İngiltere’yi 45-27 yenerken Almanya’yla oynadıkları 16’lık tablo maçında büyük bir talihsizlik yaşadı. Avrupa şampiyonu eskrimcimiz Deniz Selin Ünlüdağ, rakibinin hamlesinde sağ eline darbe alıp, sakatlanınca müsabakaya devam edemedi. Milli sporcumuzun yerine takımdaki 4. yani yedek sporcu girmesi gerekiyordu ancak Türkiye, Dünya Şampiyonası’na gençler kategorisi için 4. ismi götürmediği için değişiklik yapılamadı ve hükmen mağlup sayıldı. Ay-Yıldızlılar ayrıca, yedeği olmadığı için Meksika, Singapur, Özbekistan (9-16) ile oynayacağı klasman maçlarına da çıkamadı ve şampiyonayı 16.sırada (çekildi) ibaresiyle tamamladı. Yani, Türkiye, en büyük madalya şansını belki de böyle bir dikkatsizlik nedeniyle kaybetti.

Avrupa 3.’sü takımın 4. üyesi nerede!

Peki, mart ayında Avrupa 3.’sü olan kılıç takımımızın bir üyesi olan Maya Ataç Kurtulmuş ya da başka bir sporcunun, yaşanacak bir sıkıntı karşısında neden Dünya Şampiyonası’na götürülmediği, cevabı öncelikli olan en büyük soru.

'Öldürmeyen acı güçlendirir'

Türkiye eskrim tarihinin kadınlarda ilk Avrupa şampiyonu Deniz Selin Ünlüdağ’ın parmağında kırık tespit edildi. Kolu alçıya alınan Deniz Selin Ünlüdağ sosyal medya hesabından sakatlığıyla ilgili “Öldürmeyen acı güçlendirirmiş diyelim o zaman.” ifadesiyle paylaşımda bulundu. Deniz ayrıca, “Şu anda kendimi iyi hissediyorum. İnşallah 15 Nisan’daki 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’na kadar sakatlığım düzelir.” dedi.

Hatice Yücel

Haberin Devamı
YORUM YAZ