MENÜ

Eskrimde bir ilk daha

Avrupa Yıldızlar ve Gençler Eskrim Şampiyonası’nı tarihi madalyalarla bitiren Türkiye, İrem Karamete’nin 12’nciliğiyle Avrupa Şampiyonası tarihinde kadınlar flöre kategorisindeki en yüksek derecesine ulaştı.

Eskrimde bir ilk daha

Avrupa Eskrim Şampiyonası’nda milli sporcu İrem Karamete, 12. sırayı alarak Türkiye’ye şampiyona tarihinde kadınlar flöre kategorisindeki en iyi derecesini getirdi.

Türkiye Eskrim Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Sırbistan’ın Novi Sad kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda, kadınlarda kılıç ve flöre, erkeklerde ise epe ve flöre müsabakaları sona erdi.

Avrupa Yıldızlar ve Gençler Eskrim Şampiyonası’ndaki başarılar sonrası bir ilk de büyüklerde geldi. Şampiyonayı 12. sırada tamamlayan İrem Karamete, Türkiye’nin organizasyon tarihinde kadınlar flöre kategorisindeki en iyi derecesini almasını sağladı.

Kadınlar kılıç kategorisinde mücadele eden milli sporculardan Iryna Shchukla 32’nci, Deniz Selin Ünlüdağ 46’ncı ve Aylin Çakır 49. sırayı elde etti.

Erkekler flöre müsabakalarında yarışan milli sporcu Martino Minuto, şampiyonayı 14. sırada bitirdi. Erkekler epe müsabakalarında Emir Şendut 70’inci, Harun Mihrioğlu da 86. sırayı aldı.
Avrupa Yıldızlar ve Gençler Şampiyonası’nda yarışan milli sporculardan Deniz Selin Ünlüdağ, yıldız kadınlar kılıç kategorisinde aldığı altın, Aylin Çakır ise genç kadınlar kılıç kategorisinde kazandığı bronz madalyayla Türk eskrimi adına bir ilke imza atmıştı.

Türkiye, Yıldız Kadın Kılıç Milli Takımı’nın bronz madalyasıyla da yıldız yaş grubunda takım halinde Avrupa şampiyonalarındaki ilk madalyasını elde etmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ