MENÜ

Eski Trabzonsporlu Theo Bongonda için 20 milyon Euro!

Trabzonspor'un 2017-18 sezonu başında Celta Vigo'dan kiraladığı ve sezon sonundaki satın alma opsiyonunu kullanma noktasına gelmeden devre arasında kontratı feshedilen Theo Bongonda, Belçika'da Genk formasıyla yıldızlaştı. Avrupa'nın önemli ekiplerinin kadrosuna katmak istediği Bongonda için 20 milyon Euro bonservis talep ediliyor.

Eski Trabzonsporlu Theo Bongonda için 20 milyon Euro!

Trabzonspor'un eski oyuncusu Theo Bongonda, Türkiye'den ayrıldıktan sonra sergilediği performansla yükselişini sürdürüyor. Belçika'da Genk forması giyen 25 yaşındaki oyuncunun talipleri günden güne artarken kendisi için 20 milyon Euro'luk bir bonservis talep ediliyor.

Haberin Devamı

Trabzonspor'da yarım sezon kalmıştı

2017-18 sezonu başında Trabzonspor, Bongonda'yı İspanyol ekibi Celta Vigo'dan satın alma opsiyonuyla kiralamıştı. Yapılan kiralama anlaşmasına göre oyuncunun sezon sonunda geçerli olacak 3 milyon Euro'luk bir satın alma opsiyonu bulunuyordu. Fakat devre arasında yollar ayrıldı. Trabzonspor, oyuncuyla karşılıklı anlaşmaya vararak sözleşmesini feshetmişti.

Haberin Devamı

2017-18 sezonunun ilk yarısında Trabzonspor ile 2'si kupada olmak üzere toplam 6 maça çıkan Bongonda, toplam 214 dakika süre alırken 2 gol atmayı başarmıştı.

Eski Trabzonsporlu Theo Bongonda için 20 milyon Euro

Belçika'da kendini buldu

Trabzonspor'dan devre arasında ayrılan Bongonda, sonrasında Belçika ekibi Zulte Waregem'e kiralandı. Başarılı performansı sonrası Zulte Waregem, sezon sonunda 1.6 milyon Euro karşılığında Bongonda'nın bonservisini almıştı. Buradaki başarılı performansını sürdüren Bongonda, 2019'da ise 7 milyon Euro karşılığında Genk'e transfer oldu.

Bu sezon Genk formasıyla 34 maça çıkan 25 yaşındaki oyuncu; 18 gol, 8 asistlik performansıyla Belçika'ya damga vurmuş durumda.

İspanyollar peşinde

2015'te Zulte Waregem'den İspanya'ya Celta Vigo'ya transfer olarak giden Bongonda için yeniden İspanyol ekipleri devreye girmiş durumda. Voetbal Belgie'nin haberine göre Sevilla, Villarreal ve Real Sociedad oyuncuyu kadrolarına katmak istiyorlar. Genk'in oyuncunun satışı adına 20 milyon Euro bonservis talep ettiği aktarılmakta.

YORUM YAZ