MENÜ

Erzurumsporlu futbolcuların çilesi!

Unıversıade 2011'e ev sahipliği yapacak Erzurum'un ikinci ligdeki fubol takımının sporcularının çilesi bitmiyor. Takımın maçlara çıkmayarak küme düşmemesi için canla başla çalışan fubolcuları, deplasman maçlarına kulübün otobüsünü sürecek şoförün gitmesi nedeniyle yakınlarının otomobilleriyle gidiyor.

Erzurumsporlu futbolcuların çilesi!

İkinci Lig 3. Grup'ta mücadele veren Erzurumspor'un durumu içler acısı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ başta olmak üzere, AKP'nin 6 milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Vali Sami Bulut'un yeterli destek vermediği 41 yıllık kulübün kapanmaması için futbolcular büyük savaş veriyor.

1997-1998 fubol sezanunda Birinci Lig'e çıkan Erzurumspor, 3 yıl aradan sonra 2. lig A Grubu'na aynı yılda 2. Lig B Grubu'na düştü. Her yıl küme düşmemek için mücedele veren Erzurumspor Kulübü'nün borcu 4 milyon liraya kadar ulaştı. Borç batağı içinde olan ve destek göremeyen kulübün başkanlığına da kimse aday olmayınca kulüp kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Geçen yıldan kalan 17 fubolcunun büyük özverisi ile bu sezon maçlara çıkmaya devam eden Erzurumspor, oynadığı ilk iki maçtan mağlubiyetle ayrıldı. Erzurumspor, sıkıntılarından kurtulmak için adeta bir mucize bekliyor.

Cemal Gürsel Stadyumu'nun onarımda olması nedeniyle maçlarını Erzincan'da oynadıklarını söyleyen sporculardan Can Ramazan Kara, "Kulüpte 5-6 tane Erzurumlu fubolcu var. Çoğu yabancı ve kulüp binasında kalıyor. Aylardır para alamadıkları için ekmek alacak paraları yok. Bazen biz evimizden yemek getirip birlikte yiyoruz. 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunlarına ev sahibi bir ilin futbol kulübünün kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olması çok üzücü bir durum. Kulübün otobüsü var. Onu sürecek ne bir şoför ne de yakıt alacak para yok. Maçlara tanıdıklarımızdan rica edip arabalarını alıyoruz. Depolarını da doldurtup yola çıkıyoruz. Hepimiz oruç tuttuğumuz için yemek problemi yaşamıyoruz. İftarda bir bardak su içip, evden çıkarken yanımızda götürdüğümüz ekmek arası peynir ya da zeytin yiyoruz" dedi.

Ligde iki maça çıkmadıkları takdirde takımın 3. Lig'e düşeceğini hatırlatan Muhammet Emin Bakan ise, "Çoğu takımın sahibi olmak istediği sosyal tesislere sahibiz. Ama çalışan bir personeli bile yok. Deplasmana giderken koca kulübün kapısını kilitleyip maçlara gidiyoruz. Akşamları ameleler gibi aramızda para toplayıp aldığımız ekmek ve katık olarak zeytin ve penir yiyoruz. Ucuz olarak bilinen makarnayı bile alamadık. Çünkü ona yağ, tuz, ve tüp lazımdı. Düştüğümüz durum bu. Ama yılmayıp kulübü götürebildiğimiz kadar götüreceğiz. Maçlarda antrenör olmadığı için kendi aramızda onbiri kuruyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ