MENÜ

Ertuğrul Ersoy: "HEDEFİM EURO 2020"

Fransa'nın Le Havre takımında forma giyen milli oyuncu Ertuğrul Ersoy önemli açıklamalarda bulundu. Ertuğrul milli formaya tekrar kavuşmak için çok çalıştığını ifade ederken, Avrupa şampiyonasında milli formayla tekrar buluşmak istediğini ifade etti.

Fransa'nın Le Havre takımında forma giyen Milli futbolcu Ertuğrul Esoy çok önemli açıklamalarda bulundu. Milli takımla ilgili hayallerinden bahseden Ersoy, hedefinin Euro 2020 olduğunu aktardı.

Haberin Devamı

“SADECE SAHA İÇİNE ODAKLIYIM”

Fransa’da günlerim kişisel gelişimim adına çok verimli geçiyor. Çok verimli bir dönem geçiriyorum. Burada başka insanlar, farklı bir kültür tanıma şansı yakalıyorum. Dil öğreniyorum. En başında çok mutluyum. Yeni şeyler öğrendiğim için heyecanlıyım. Aynı zamanda sadece saha içine odaklıyım. İşimi yapıyorum ve kendime ayırdığım vakti de daha kaliteli geçire biliyorum. Her şey çok olumlu gidiyor.

“DAHA İLERİ GİDEBİLMEK İÇİN..”

Biliyorsunuz geçen sene altyapısından çıktığım ve orada kaptan olma hayalini kurduğum Bursaspor’da zorlu bir dönem geçirdim. Ve o dönemde kulübe aidiyet duygum o kadar ileri seviyedeydi ki bir oyuncunun, hatta bir kaptan bile olsanız almamanız gereken sorumluluklar aldım. Her türlü olayla kulübümün faydalanması için tek başıma mücadele ettim diyebilirim. Bir futbolcunun veya sporcunun girmemesi gereken konulara kulübümün menfaatleri doğrultusunda girdim. Hata mıydı ? Hataydı. Herkesin hayatta yükseliş döneminin ardından bir duraklama dönemi olur. Bu dönemde yaptığın hatalardan ne kadar çabuk sıyrılırsan yeniden yükselişe o kadar çabuk geçersin. Geçen seneyi böyle görüyorum ben aslında.. bir yükselme dönemimden sonra geçen senenin ikinci yarısında duraklama dönemine girdim diyebilirim. Burayada o duraklama dönemimi daha çabuk atlatmak adına, tekrar bir çıkış yakalamak adına geldim. Buraya çok büyük planlamalar yaparak geldim. Umarım bu planlarımı hayallerimi gerçekleştirebilirim. Şöyle bir söz vardır; “Oku daha ileri atabilmek için biraz daha geri çekmeniz gerekir.” Ben bir adım geri geldim ki daha ileri gidebileyim. O yüzden burda günlerimi kendimi geliştirerek ve sadece futbola odaklanarak geçiriyorum.

Haberin Devamı

“ŞU ANDA DÜNYA YILDIZI OLAN İSİMLERE NEFES ALDIRMAZDIK”

Genç milli takımlarda 70’ten fazla kez forma giydim. A milli takımdaysa iki kez forma terlettim. Özellikle genç milli takımlarda forma giydiğim dönemlerde şu anda Avrupa’nın önemli takımlarında top koşturan isimlerle karşılaştım. Bu oyuncularla kendimi test etme şansım oldu. Bu oyuncular arasında baktığımda dünya yıldızı olan isimler var. Barcelona’da oynayanı var, Real Madrid’de oynayanı var. Karşı karşıya oynadığımız zamanlarda ezici bir şekilde üstün olduğumuz oyuncular şimdi bu seviyelerde oynayabiliyor. Bunu deneyimledim. Buraya geldikten sonra iyice düşünme fırsatım oldu. Onlar yapabiliyorsa, beş sene önce bizler onların ne kadar önündeyken, tabiri caizse sahada onlara nefes aldırmazken, çekindikleri bir milli takımken, beş sene sonrasında o oyuncular dünya Yıldızı potansiyeline ulaştıkları zaman, ben de düşünüyorum bir Türk evladı olarak; benim neyim eksik, ben niye yapamayayım. Tabii düşününce “Niye o Liverpool’da ve ben burdayım.” Bizleri de onlar gibi doğru yönlendiren insanlar olsaydı, hiç bir farkımız yoktu bence... Ertuğrul Ersoy: HEDEFİM EURO 2020

Haberin Devamı

“BU LİGDEN DÜNYA YILDIZLARI ÇIKIYOR”

Burada sadece odaklandığınız şey “kendimi nasıl geliştirebilirim”.. Bütün genç kardeşlerime bu konuda verebileceğim tek tavsiye ilk fırsatta Avrupa’ya adım atmaları. Ben şu anda “17 yaşında Anderlecht’e niye gitmedim?” diye pişmanım yani keşke gitseydim diyorum. Şu an başka şeyler konuşuyor olabilirdik. Bu lig her yıl bir tane dünya yıldızı çıkarıyor. Bir tık alt seviyesinde de Avrupa’nın major liglerine 5-6 bazen daha fazla yıldız oyuncu transferi yapılıyor. Buraya geldiğimde ilk devrede bile beraber oynadığım takım arkadaşlarım şu an transferlerini yaptılar bile.. Sadece yarım devrede! Ben de buraya bu amaçla geldim. Paul Le Guen’in de etkisi burada çok büyüktü. Buraya gelirken başka ülkelerin birinci lig takımlarından da teklifler aldım ama burayı araştırıp doğru insanların yönlendirmesiyle Fransa lig ikiye gelmeyi tercih ettim.

Haberin Devamı

“KULÜBÜM 5 MİLYON EUROLUK TEKLİFİ REDETTİ”

Devre arasında menajerim geldi başkanımızın yanına indi ve “5 milyon euro’luk resmî bir teklif var” dedi. İtalya Serie A’nın önemli bir takımından .. Başkanımız hiç düşünmeden bu teklifi red etti. “Ertuğrul’u bu dönemde satmayı düşünmüyoruz belki sezon sonu” dedi. Çok şaşırdım. Çünkü Türkiye’de böyle bir teklif alsanız çarpıcı bir olay olurdu. Buraya bakıyorum. 5 milyon euroluk teklifi elinin tersiyle adeta ittirdi. Ve ben burada bunun gibi bir kaç olayı da deneyimledikten sonra, daha büyük bir adım atabileceğime iyice inandım.

Haberin Devamı

“SON ZAMANLARDA YAŞADIĞIM EN KEYİFLİ LİG YARIŞI”

Çok çekişmeli bir lig oluyor uzun zamandır böyle bir lig görmemiştim. Her takımın kaliteli bir golcüsü var. Savunmalar iyi yapılmaya başlıyor. Son zamanlarda yaşadığım en keyifli lig yarışlarından biri oluyor.

“MİLLİ FORMAYI TERLETMEK İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORUM”

Bir Türk oyuncusunun ulaşabileceği en yüksek mertebe milli takım seviyesidir. Bundan yaklaşık 10 ay öncesinde ilk kez A milli takım formasını giydim. Bu şansı bulduğum için çok mutluyum, gururluyum. Tekrar aslında o takım içerisinde olup Avrupa şampiyonasında ter dökmek adına çok çalışıyorum. Eğer gereğini yapan, Şenol Hoca’nın istediği şeyleri sahaya yansıtan biri varsa hiç çekinmeden onu sahaya koyabilir, davet edebilir. O yüzden ben doğruları yapmaya, futbolun doğrularını sahaya yansıtmaya devam ediyorum. Kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Umarım tekrardan beş aylık aranın ardından milli takıma seçilebilirim.

YORUM YAZ