MENÜ

Ersun Yanal: Planımız tuttu

Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal maçın ardından konuştu: Oyunu rakibe kabul ettirmeyi ve istediğimiz noktaya getirmeyi hedefledik. Bunu maçın yüzde 80’lik bölümünde yaptık. 1000. gol ve en uzun yenilmezlik serisiyle farklı bir gün oldu.

Ersun Yanal: Planımız tuttu

Fenerbahçe karşısında lig kariyerinin 500. maçına çıkan Antalyaspor’un hocası Ersun Yanal, Kadıköy deplasmanında planlarının tuttuğunu belirti. Yanal, “Oyunu rakibe kabul ettirmeyi ve istediğimiz noktaya getirmeyi hedefledik. Bunu maçın yüzde 80’lik bölümünde yaptık. 60’ıncı ve 70’inci dakikalarında rakibimizi oynatmaya başladık. Bu konuda da cezayı kestiler. Ondan sonra net pozisyonlar yakaladık. Bazı pozisyonları çok daha iyi değerlendirebilirdik” dedi.

Haberin Devamı

‘Savunma yaparak çözmek...’

Yanal, “Antalyaspor için farklı bir gündü. Bininci gol ve 55 yıllık sürecin içinde en uzun yenilmez serisinin devam etmesi. Benim 500. maçımın da ayrı bir anlamı var” dedi. Deneyimli teknik adam, Fenerbahçe karşısında savunma ağırlıklı bir oyun tercih etmeleriyle ilgili soruya, “Sorunun cevabı basit. Kazanmak için takımların özellikleri analiz edilir ve bakılır. O tarzı, futbol takımınıza kazandırırsınız. Biz de kazanmak için savunma yaptırmayı ve rakipleri bu savunma karşısında çözmeyi öğretmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

500. maçta kaybetmedi

Ersun Yanal Süper Lig’de 500. lig maçına çıktı. Denizli’de başlayıp 8 takımda çalışan Yanal, Milli Takım’da da görev almış ve Fenerbahçe’de şampiyonluk yaşamıştı. Yanal, Samet Aybaba (618), Şenol Güneş (580), Rıza Çalımbay (545), Aykut Kocaman (528) ve Yılmaz Vural’dan (528) sonra 6. sırada yer aldı.

Haberin Devamı

1000.3-0 golle rekor!

29 Ağustos 1982’de Ali Sami Yen Stadı’nda 1-1 biten karşılaşmada Metin Şahin ile Süper Lig’deki ilk golünü filelere gönderen Antalya, 1000. golünü de Fredy ile Sarı-Lacivertliler’e attı. Kırmızı-Beyazlılar ayrıca 12 maç üst üste kaybetmeyerek ligde kulüp yenilmezlik rekorunu kırdı.

YORUM YAZ