MENÜ

Erman Özgür'den Süper Lig açıklaması: 25-30 gün gerekli!

Corona virüs nedeniyle ülkemizdeki takımlar yaklaşık 2 aydır antrenman sahalarına çıkamıyor. Tesislerde idman yapamayan takımların çoğu, mayıs ayı itibariyle antrenmanlara başlayacağını duyurdu. Çoğu kulüp sahaya çıkarken Galatasaray başta olmak üzere bazı takımlar da henüz idmanlara başlamadı. Yazarımız Erman Özgür, Süper Lig'in ne zaman başlaması gerektiği konusunda düşüncelerini aktardı.

Corona virüs tehlikesine karşı ileri bir tarihe ertelenen Türkiye futbol ligleri ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

Merakla beklenen soru kritik toplantıda yanıtını bulacak. Yapılacak önemli toplantı sonrası TFF, Sağlık Bakanı Koca ve Bilim Kurulu üyelerinden olumlu yanıt alması halinde Süper Lig ve TFF 1. Lig'i kaldığı yerden oynatmaya başlayacak.

Corona virüsü nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde, alt lig ve Süper Lig maçları ertelenmişti. Normalleşme takviminin gündeme gelmesinin ardından, Süper Lig'in yeniden başlayacağı konuşulmaya başlandı. Bazı kulüpler ise mesafeli olarak antrenmanlarını sürdürmeye başladı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Süper Lig'in geleceği hakkında konuşan yazarımız Erman Özgür, "Takımlar sahaya iniyor inmesine ancak 15 Haziran olarak konuşulan lig başlama tarihinden daha önemlisi; oyuncuların antrenman şartlarını risksiz hale getirebilmek. Eğer takımlar toplu antrenmanlarını sağlıklı şekilde yapmaya başlarsa liglerin tarihi de ona göre netleştirilir. Oyuncuların sezon başı geri dönüşleri sonrası ortalama 40 günlük bir form tutma süresi vardır. Bu süreçte bunu hızlandırsanız bile bir sezonun finalini oynatacağınız oyunculara en azından 25-30 gün gerekli. Özellikle yaz tatili kadar uzun süren ve hareketsiz kalınan bir dönemde, kilo almış oyuncuları toparlamak için sadece antrenman yaptırmak değil, özel hayatlarına ve beslenmelerine de dikkat etmelerini sağlatmak şart." ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZ