MENÜ

Erman Özgür: Bu süreçte futbolculara söz hakkı tanınmamalı!

Gazetemiz yazarı Erman Özgür, Tivibu SPOR'da katıldığı programda, salgını nedeniyle kulüplerin gelirlerindeki düşüşü ve futbolcu maaşlarının geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını, futboldaki organizasyonları da bir bir sekteye uğrattı. Ölümcül virüs nedeniyle hemen hemen bütün ligler ertelenirken, transfer dönemi süresi gelecek sezonun ne zaman başlayacağına dair sorular merak konusu oldu. Öte yandan oyuncularını bu yaz satmayı planlayan ve yeni sezon yapılanması için kaynak yaratmaya çalışan takımlar da durumdan kötü etkilendi.

Haberin Devamı

Yazarımız Erman Özgür, kulüplerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Katalan devi Barcelona'nın yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle, oyuncu maaşlarında yüzde 70 indirime gitmesiyle ilgili konuşan yazarımız Erman Özgür, "Türkiye'deki kulüplerin ekonomisi Barcelona kadar güçlü değil. Kulüpler ekonomilerini sarsmadan yeni sezona hazırlanabilmek için futbolcuların desteklerine ihtiyaç var" dedi.

Kulüpler ne kadar gelir kaybı yaşadılarsa futbolculara da aynı oranda ödeme yapılması gerektiğini söyleyen yazarımız Erman Özgür, " Böyle bir süreçte federasyonun karar alması ve oyuncuları söz hakkı verilmemesi gerekebilir" dedi.

YORUM YAZ