MENÜ

Erdoğan, Mondragon'la bir görüştü

Kolombiya Devlet Başkanı Calderon, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Galatasaray'ın eski kalecisi Mondragon ile görüştürdü.

Erdoğan, Mondragon'la bir görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos Calderon, Galatasaray'da bir dönem kalecilik yapan Faryd Mondragon ile görüştü.

Kolombiya Devlet Başkanı Santos ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kolombiya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından resmi öğle yemeğinde de bir araya geldi.

Santos, yemekten sonra Erdoğan'a sürpriz yaparak, bir dönem Galatasaray futbol takımında kalecilik yapan Faryd Mondragon ile Erdoğan'ı görüştürdü. Görüşmenin ardından Erdoğan, Santos ve Mondragon gazetecilere kısa birer açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevkidaşı Santos'un kendisine ve heyetine çok anlamlı bir sürpriz yaparak, Mondragon'u saraya davet ettiğini söyledi. Mondragon'un Türkiye'nin en saygın kulüplerinden biri olan Galatasaray'da 6 yıl başarılı şekilde file bekçiliği yaptığını ifade eden Erdoğan, Mondragon'un futbol kariyerindeki başarılarını takdir ettiğini, son olarak Dünya Kupası'ndaki kurtarışlarını izlediğini söyledi.

Mondragon'un Mart ayında Türkiye'yi ziyaret edeceğini öğrendiğini belirten Erdoğan, kendisini ailesiyle birlikte misafir etmekten memnuniyet duyacağını belirtti. Mondragon da Türkiye'de unutamadığı, kariyerinin en önemli 6 yılı geçirdiğini belirterek, bugün de futbolu seven iki liderle beraber olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ