MENÜ

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

8 Eylül Cumartesi İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Haberin Devamı

MESAFESİNDE AYZA,YARIŞ GÖREN STORM THE BEACH...

1.AYAK: Vasatın altında Arap safkanlarının mücadelesiyle başlayacak olan altılı ganyanın ilk ayağında, geçen sene bu pistte start aldığı yedi koşunun birinden birincilikle ayrılırken sadece bir kez tabela dışı kalan ASİ KALP yaklaşık yedi aylık aradan sonra gördüğü üçüncü yarışının ardından bulduğu denk rakipler yanında ilk şansı isim olur. Kısa mesafe performansları çok daha etkili olduğuna inandığım DİNÇBEY bu rakipler topluluğu yanında, üstelik mesafe dezavantajına rağmen ön planda şans görmelidir. Gezginci ile beraber grubun en çok yarış kazanan (5 birincilik) safkanı olan GAZANFER 1,5 ay sonra at binmeye başlayan aprantisi idaresinde start alacağı koşunun bir diğer şanslı safkanı olur. Bu üçlü ilk ayağı az atla geçmek isteyecek kuponlar için yeterli olacaktır. Aksi durumda birinciyi tahmin etmenin çok zor olacağı günün başlangıç ayağında rakip ayırt etmeksizin hepsi yazıp en sürpriz sonucun çıkmasını bekleyelim derim.

Haberin Devamı

2.AYAK: Bugüne kadar start aldıkları koşularda birbirlerine yakın dereceler elde eden 3 yaşlı Arap taylarının maiden mücadelesinde, dört ay aradan sonra iki yarış gören BAYAYNA startı sorunu yaşamayacağı ilk koşudan birincilikle ayrılacağına inandığım GÜLTEN ANA ilk tek parlak yarışı sonrası bugün 1 kulvar avantajıyla piste çıkacak olan MORMUKADDES takibimizdeki tay KAYANSEL arasındaki mücadele birinciyi belirler.

3.AYAK: Israrlı çim tercihlerinden nihayet vazgeçilen TAŞKESEN 16/4 yaptığ ve sadece bir kez tabelanın dışında kaldığı kaba kum pist ile kavuşmasında en şanslı isim olur. Yetenekli kısrak DONT HASITATE başta olmak üzere AKGÜN REİS ve AKSAKALLI sırasıyla rakipleri olur.

4.AYAK: Bu pist ve mesafe için yorum yapacak olursak, bugün karşılaşacağı rakiplerinden bariz üstün bir kısrak olan AYZA'nın birinciliğini en doğal sonuç olarak görüyor ve mesafenin istikrarlı kısrağının günün ilk bankosu olarak öneriyorum.

5.AYAK: Bölünen maidenin zor ayağı olarak adlandırabileceğiniz günün beşinci ayağını oluşturan koşuda, her yarış kurnazların dillendirdiği ve kuponlarına tek yazdığı DEMANOĞLU hep geçilecek rakipler bulmuştu. Bugün sert stilli binicisiyle beklenen yarışını yapabilir. Son iki yarıştır çıkışa geçen YASEMİNSULTAN son yarışıyla takibime giren TANTAY çime çıkınca kendini göstermeye başlayan LAZDAYI sırasıyla kuponlara yazalım. ÇAPKIN KAYA, ÇELİK ADAM, EFESİN EFESİ ve DENGİZER sürprizde değerlendirilmelidir.

Haberin Devamı

6.AYAK: Yaklaşık 100 günlük ara start aldığı 1400 mesafeli yarışı 1.25 içerisinde koşmasına rağmen o gün için Eren Baba ile olan kapışmasında ikinci kalan STORM THE BEACH bir anlamda son metrelerde nefessizliğinin kurbanı olmuştu. Son yarışında müthiş padok görüntüsü ile de dikkatimi çeken tay, hafta içerisinde ki çok iyi idman görüntüsünü yarışa yansıtması halinde kazanma konusunda çok fazla zorlanmayacaktır.

4-3-2----HEPSİ///3-13-15-8///4-1-5-6///3///3-14-13-8-10-2-7-4///4

YORUM YAZ