MENÜ

Şampiyonlar, Avrupa Kupası'nı TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye getirdi

İtalya'nın Padova kentinde düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası finalinde Portekiz'i 2-1 yenerek altın madalya kazanan Down Sendromlu Futsal Milli Takımı, şampiyonluk sevincini Riva'da Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile paylaştı.

Şampiyonlar, Avrupa Kupası'nı TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye getirdi

Organizasyon öncesi son kampını TFF Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapan ay-yıldızlılar, İtalya yolculuğu öncesi Başkan Büyükekşi'ye şampiyonluk sözü vermişti. Tarihte ikinci kez bu başarıya ulaşmanın gururunu yaşayan Down Sendromlu Futsal Milli Takımı oyuncuları, şampiyonluk kupasını TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye getirerek destekleri için teşekkür etti.

Haberin Devamı

Riva'daki buluşmada TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Kulüp Lisans İşleri ve Engelli Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Günay, İcra Kurulu Üyesi ve Süper Lig'den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Özmen, TFF Engelliler Kordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) Başkanı Birol Aydın, Başkan Vekili Sadettin Akçi ve Asbaşkan Ensar Kurt da yer aldı. 

BÜYÜKEKŞİ: "HER ŞEYİN EN GÜZELİNİ HAK EDİYORLAR"

Başkan Mehmet Büyükeşi, altın madalya kazanan sporcuları çiçeklerle karşılayıp tek tek sarılarak tebrik etti. Oyuncuları alkışlayan Büyükekşi, "Bu çocuklar her şeyin en güzelini hak ediyorlar. Onların başarılarını kupayla taçlandırmaları bizleri çok mutlu etti. Hepsini canı gönülden kutluyorum. Azimleriyle, kararlılıklarıyla, mücadeleleriyle toplumda diğer özel çocuklara rol model oluyorlar. Türkiye Futbol Federasyonu olarak her zaman engelli futbolunun yanındayız, olmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

TÖSSFED Başkanı Birol Aydın da kazanılan kupanın anlamının çok büyük olduğunu vurgulayarak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye teşekkür etti. Başkan Aydın son olarak kupayı kendilerine büyük destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim etmek istediklerini sözlerine ekledi.

YORUM YAZ