MENÜ

Para masa tenisinde hedef olimpiyat

Paralimpik Masa Tenisi Milli Takımı sporcuları Abdullah Öztürk ve Nesim Turan, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na kota puanı veren müsabakalar için konuştu. İki sporcu, olimpiyatta altın madalya almak istediklerini söyledi.

Para masa tenisinde hedef olimpiyat

Para Masa Tenisi Slovenya Açık Turnuvası’na hazır olduklarını ve derslerini iyi çalıştıklarını ifade eden Paralimpik Milli masa tenisçi Abdullah Öztürk, "İlk kota müsabakamız olacak. Bu yıl hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Paralimpik Oyunları için kota sıkıntısı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Bizim hedeflerimiz hiç değişmiyor. Tokyo ’da 4 madalya çıkardık, 2024 Paris'te bunu 6-7-8 yapmak istiyoruz. Alttan gelen yeni sporcularımız var. Bu yıl Dünya şampiyonasında 3 genç kardeşimiz madalya aldı. Onlardan çok ümitliyiz. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirip madalyalar almak istiyoruz. 2016 Rio ve 4 yıl sonra Tokyo'yu aldım. Hedefler büyüdü ve 3. olimpiyat şampiyonluğu için çalışmalara devam ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

'2024 çok önemli'

Paralimpik branşlarda en çok madalya alan branş olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Paralimpik Milli masa tenisçi Nesim Turan ise, "Şimdi hedeflerimizin üzerine çıkmamız lazım. 2024 bizim için çok daha büyük önem arz ediyor. Alttan gelenlere rol model olabildiysek bizim için en büyük kazanç, en büyük madalya aslında biraz da bu. 8 milyon engelli nüfusa sahip bir ülkeyiz ve 3 milyon bedensel engelli insanımız var. Biz onların hayatına dokunmakla da mükellefiz. Aldığımız madalyalar ve başarılarla ülkede paralimpik kavramının önemi arttı. Biz bu toplumda bireyiz ve her şeyden önce bunu kendimize ispatlamamız lazım" diye konuştu.

YORUM YAZ