MENÜ

'En' iyisi Kara Kartal

Ligde şampiyonluk için artık gün sayan Kara Kartal, ligde 32 haftanın sonunda birçok alanda ligdeki 17 takıma fark attı. En golcü ve en asistçi isimleri kadrosunda bulunduran Beşiktaş, ek olarak ligin en golcü ve en çok galibiyet alan takımı olarak ön plana çıkıyor.

'En' iyisi Kara Kartal

Spor Toto Süper Lig’e 5-2’lik Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle giriş yapan ve 32’nci haftayı 26. kez lider olarak kapatan Siyah-Beyazlılar, şampiyonluk yarışındaki takipçisi Fenerbahçe’nin yaşadığı puan kaybı sonrasında pazar günü sahaya mutlu sona ulaşmak için çıkacak. Osmanlıspor karşısında Vodafone Arena’daki mücadeleden puanla ayrılması halindre 14’üncü şampiyonluğuna ulaşacak olan Kara Kartal, bu sezon EN’lerin takımı olmasıyla dikkat çekiyor.

Fener’e 6 puan fark

Bu sezon ligde çıktığı 32 mücadelede 25 gol atan ve krallıkta açık ara zirvede yer alan Mario Gomez’e ek olarak 29 maçta 12 asistle bu alanda lider konumda bulunan Jose Sosa’yı kadrosunda bulunduran Kartal, istatiksel olarak birçok konuda rakiplerine fark attı. Topladığı 76 puanla bu alanda en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 6 puan önünde bulunan Kartal, 32 maçta rakip fileleri 71 kez sarsıp 39 averaj yakalayarak bu 2 alanda da zirvede yer aldı.

Dış sahada puan avcısı

32 mücadelede aldıkları 24 galibiyetle bu alanda da ligdeki tüm takımların önünde yer alan Siyah-Beyazlılar, ek olarak dış sahada topladıkları 36 puanla da zirveyi kimseye kaptırmadı.

Gökmen Özcan

Haberin Devamı
YORUM YAZ