MENÜ

"En büyük transfer Aziz Yıldırım"

Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel, bu yıl yapılan en büyük transferin Aziz Yıldırım olduğunu, ilk hedeflerinin şampiyonlar liginde gruplara kalmak olduğunu söyledi.

"En büyük transfer Aziz Yıldırım"

Volkan Demirel, Topuk Yaylası'nda bulunan tesislerde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kampta çok iyi bir ortam olduğunu söyleyen Volkan Demirel, "Bu havayı teneffüs etmek çok güzel. Herkes çok güzel ortamın olduğunu söylüyor. Burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sezon başı kampı zordur. Yoruluyoruz. Elimizden geldiği kadar yorulmaya çalışıyoruz. Sezona iyi şekilde hazırlanmak için ilk maça kadar kampı iyi değerlendiriyoruz. İyi bir başlangıç oldu. Uzun bir maraton var. 3 kulvarda da yarışacağız. 3 kulvarda da hedefe ulaşmak için çalışacağız" dedi.

Fenerbahçe'nin geçmişten beri iyi kaleciler yetiştirdiğini belirten Volkan, "Fenerbahçe'de geçmişten gelmişe doğru kaleci iyi yetişiyor. Benden sonra Ertuğrul olsun Serkan, Mert ve Hasan hepsi çok iyi kaleci. Benim yerim garanti değil. Bu zamana kadar iyi oynarsınız, yarın kötü oynayınca her şey değişebilir. Kaleci arkadaşlarımızla rekabet içindeyim. Şu anda görünen benim oynayacağım ama 3 kulvarda oynayacağımız için herkese şans gelecek" diye konuştu.

Volkan Demirel, transfer döneminde milli takımda bulunan futbolculara özel olarak Fenerbahçe'ye çağırmadığını açıklayarak, şöyle konuştu:
"Özel olarak kimseyle 'bize gelin' demedim. Fenerbahçe'nin imkanları ve ortamını söylüyorum. Fenerbahçe'nin ortamını başka yerde göremiyorum. Arkadaşlarla aramızda bu diyaloglar geçiyor. Fenerbahçe'nin artı ve eksilerini anlatıyorum. Kimseye silah zoruyla imza attıramazsınız. Bizi de dinleyip tercih ettikleri için teşekkür ediyorum. Egemen ve Mehmet Topal yakın arkadaşlarım. Egemen benim çok yakın arkadaşım. Gelmelerine çok sevindim. Çok değerli futbolcular. Türk futboluna iyi şeyler veriyorlar. Bu futbolcuların gelmesinden dolayı çok mutluyum"

TÜRKİYE LİGİNİN KALİTELİ OLDUĞUNU HERKES KABULLENSİN
Yapılan transferlerle Türkiye liginin kalitesinin ortaya çıktığını belirten Volkan Demirel, "Türkiye liginin ne kadar kaliteli olduğunu herkes kabullensin. Üst seviyedeki liglere yaklaştık. Biz kendimizle savaşıyoruz. Kendi içimizdeki savaşı kaldırırsak Türk futbolunu iyi yerlere götürebiliriz" dedi.

Yürütülen transfer politikasının çok iyi olduğunu söyleyen Volkan Demirel, "Transfer politikası çok iyi. İyi transferler yaptık. Türk futbolcuların çoğunluklu olması ve Avrupa'dan gelen isimlerin kaliteli olması bize güç katacak. Geçtiğimiz sezon çok iyi bir takımımız vardı. İstenmeyen nedenlere 3-4 arkadaş gitti. Geçen sene de iyi takımdık, iyi birlikteliğimiz vardı. Bunu da sahaya yansıttık. Bu birlikteliği bu sene de yansıtacağız. Başkanımızın başımızda olması bize emin adımlarla ilerlemeye yönelik adım atmamıza yol açıyor" diye konuştu.

EN BÜYÜK TRANSFER AZİZ YILDIRIM
Aziz Yıldırım'ın cezaevinden çıkmasını en büyük transfer olarak yorumlayan Volkan Demirel, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Geçen yıl her maç haftası yeni kararla karşılaşıyorduk. Bu da bizi etkiliyordu. Geçen yıl saha dışı olaylarla kafamızı yorduk. Bu yıl en büyük transfer Aziz Yıldırım'dır. Aziz başkanın gelmesiyle yolumuza en iyi şekilde devam edeceğiz. Sözleşmem 1 sene daha devam ediyor. Bu saatten sonra başka bir yere gitmem. Fenerbahçeli Volkan olarak futbolu bırakırım"

OLGUNLUK EVRESİ YAŞIYORUM
Olgunluk evresi yaşadığını ifade eden Volkan Demirel, "İlk Fenerbahçeli olarak maça çıktığımda çocuktum. Bebektim de diyebilirim. Sonra emeklemeye başladım, yürüdüm ve şu anda olgunluk evresini yaşıyorum. Bu durumdan dolayı da performansım daha da artıyor. İlk geldiğim günle şu an arasında çok fark var" dedi.
Aziz Yıldırım'ın en kısa zamanda takımın yanında olacağını söyleyen Volkan Demirel, "Aramızdaki diyalog her zaman çok iyiydi. Onun orada olmasını bilmek ve görmek üzüntü vericiydi. Elimden geldiğince yalnız bırakmadım. 5-6 kez gitmekle onun yanında olmuş sayılmazsınız ama yanında olmaya çalıştım. Çıktıktan sonra da yanına gittim. Beni kırmadı, oturup konuştuk. En kısa zamanda da yanımıza gelecek. Bu süreçten önce de başkanımızla böyleydim bundan önce de sonra da böyle olacak" diye konuştu.

İLK HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİNE KALMAK
Volkan Demirel, şampiyonlar liginde gruplara kalmak istediklerini açıklayarak, şöyle konuştu:
"Bu yıl şampiyonlar ligine kalmak istiyoruz. Şu anki kadro yeterli, hatta fazla. Kaliteli oyunculardan kurulu ekibiz. Gelecek olanlar da var. Yeni transferler de olacak. En kısa zamanda güzel bir kaynaşma ortamı var. Şu anki kadromuz bence geçmişteki kadrolardan daha iyi. İnşallah gelecek arkadaşlarla birlikte bu takımın arkasında daha da dururuz. İlk hedefimiz olan şampiyonlar liginde gruplara kalmak"

Mutlu YUCA-Koray YILMAZDEMİR/DÜZCE, (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ