MENÜ

Emre Sakcı: Başarılar tesadüf değil!

Milli yüzücü Emre Sakcı, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Uluslararası Yüzme Ligi'nde birçok başarı elde etti ve dün İstanbul'a döndü. Sakcı, ''Orada bütün dünyaya İzmir'e karşı bilinç ürettik. Oradan ne oldu, ne yaşandı diye çok şey geldi. Dünya bilinçlendi bu konuda. O konuda ayrı bir gururum var. Şehrim için hiçbir şey yapamazken orada elimden sadece bu geldi. Şimdi yurda döndük, hemen çalışmalara başlayıp olimpiyat hazırlıklarına tam gaz devam edeceğiz.'' dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün rekortmen yüzücüsü Emre Sakcı, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Uluslararası Yüzme Ligi'nde elde ettiği rekorlar ve birinciliklerle İstanbul'a geldi.

Haberin Devamı

Kendileri için güzel ve anlamlı günlerde başarılar elde ettiğini açıklayan Emre Sakcı, "Bu açıdan çok mutlu ve gururluyuz. Ülkemizin bir nebze olsun acısına ortak olabildiysek, bir nebze derman olabildiysek ne mutlu bizlere. Çünkü; bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sporun bütünlüğünü kullanarak İzmir'e dikkat çekmeye çalıştık. Orada bütün dünyaya İzmir'e karşı bilinç ürettik. Oradan ne oldu, ne yaşandı diye çok şey geldi. Dünya bilinçlendi bu konuda. O konuda ayrı bir gururum var. Şehrim için hiçbir şey yapamazken orada elimden sadece bu geldi. Şimdi yurda döndük, hemen çalışmalara başlayıp olimpiyat hazırlıklarına tam gaz devam edeceğiz" dedi.

"Başarılar tesadüf değil"

Milli yüzücü, elde ettiği başarıların sinyalini daha önce verdiğini söyleyerek, "2015 yılında dünya gençler rekorunu kırmıştım 50 metrede. Oradan bugünlere kadar üstüne koyarak geldik. İnşallah üstüne koyarak da devam edeceğim. 1 gün, 1 ay ya da 1 yılda gelmiş bir başarı değil. Ben 2000 yılından beri yüzüyorum, 2005 yılından beri lisansım var. 20 yıldır suyun içindeyim. Yılbaşı günü bile sudaydım. O yüzden bu başarılar tesadüf değil. İnşallah ben üstüne koyarak devam edeceğim, alttan gelen kardeşlerim bana destek olacak ve Türkiye'de yüzme ve spor kültürü gelişecek. Bizim iyi sporcularımız olacak ve ülkemizi dünyaya en güzel şekilde lanse edeceğiz. Böyle bir şeyi ilk defa yaşadığımız için çok tahlil edemiyorum açıkçası. Pandeminin başlarda kötü etkilediği aşikar. Çünkü 3 ay kadar havuzlardan uzak kaldık. Birçok sporcu arkadaşımla irtibat halindeydik, onlar da aynı şekildeydi. Onlarda sporlarını icra edemediler. Bizim burada bir yarışımız vardı. Çok şükür onu da en iyi şekilde tamamladık. Pandemiyi en iyi şekilde atlattığımızı düşünüyorum. Zor bir süreçti, bir şekilde atlattık. Yaşam devam ediyor. Elimizdeki şartlara bir şekilde adapte olacağız" diye konuştu.

YORUM YAZ