MENÜ

Emre Sakçı altın için yüzecek! 2 kez kaçırmıştı, bu kez kazanmak için yarışacak

Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda 50m kurbağalamanın dünya rekortmeni Emre Sakçı, 2019 ve 2021’de Avrupa 2.’si olup kaçırdığı altını bu kez kazanmak adına havuza girecek. Elemeleri ve yarı finali genel klasmanda 2. sırada bitirip finale kalan milli yüzücümüz bugün TSİ 19.06’da zirve için yüzecek.

Emre Sakçı altın için yüzecek! 2 kez kaçırmıştı, bu kez kazanmak için yarışacak

Romanya’nın Otopendi kentinde 5 Aralık’tan bu yana devam eden Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda 100m kurbağalamayı Avrupa 4.’sü olarak tamamlayan Emre Sakçı, en iddialı olduğu disiplin olan 50m kurbağalamada altın madalya için havuza girecek.

Haberin Devamı

24.95’lik derecesiyle dünya rekorunu elinde bulunduran Emre Sakçı, 2019 ve 2021’de Avrupa 2.’si olmuş ve şampiyonluğu kaçırmıştı.

Son olarak 2021 Dünya Şampiyonası’nda da yarı finalde diskalifiye olmasının ardından dünya rekorunu geliştirmişti. Şimdi de 2 kez kaçırdığı Avrupa şampiyonluğu için iddiasını elemele ve yarı finalde ortaya koydu. Elemeleri (26.15), yarı finali de (25.83) genel klasmanda 2. sırada bitirerek adını son 8’e yazdırdı.

Emre Sakçı’nın bu finaldeki en dişli rakibi ise, son yılların sivrilen ismi İtalyan Martinenghi olacak. Elemeleri ve yarı finali ilk sırada bitiren 24 yaşındaki olimpiyat madalyalı İtalyan rakibi karşısında Emre Sakçı bugün TSİ 19.06’da 1.’lik kürsüsüne çıkmaya çalışacak.

Haberin Devamı

Emre Sakçı altın için yüzecek 2 kez kaçırmıştı, bu kez kazanmak için yarışacak

YORUM YAZ