MENÜ

Emre Belözoğlu'na: Galatasaray'dan zaten vazgeçtin, gel futbolu Fenerbahçe'de bırak!

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Emre Belözoğlu'nun adı yeniden Fenerbahçe'yle anılıyor. Medipol Başakşehir'in Başkanı Göksel Gümüşdağ, TRT Spor'a verdiği röportajda Emre Belözoğlu ile ilgili "Kendisinin önümüzdeki sezon Fenerbahçe'de oynayıp futbolu bırakma yönünde bir isteği var." ifadelerini kullanmıştı. Tivibu Spor'da yayınlanan 'Ters Köşe' programında konuşan yazarımız Ali Ece, Emre Belözoğlu'nun adının Fenerbahçe'yle anılmasıyla ilgili yorumlarını aktardı.

Medipol Başakşehir'in tecrübeli futbolcusu Emre Belözoğlu'nun adı Fenerbahçe'yle gündeme geldi. Başakşehir'in Başkanı Göksel Gümüşdağ, TRT Spor'a verdiği röportajda Emre Belözoğlu ile ilgili "Kendisinin önümüzdeki sezon Fenerbahçe'de oynayıp futbolu bırakma yönünde bir isteği var." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Tivibu Spor'da yayınlanan 'Ters Köşe' programında konuşan yazarımız Ali Ece, Emre Belözoğlu'nun adının Fenerbahçe'yle anılmasıyla ilgili yorumlarını aktardı.

"EMRE, FENERBAHÇE İÇİN KURUMSAL HAFIZA"

Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe için kurumsal bir hafıza olduğunu ifade eden Ali Ece, "Severiz sevmeyiz başka bir konu. Aziz Yıldırım güçlü bir figürdü, tartışmalı ama güçlü. Serhat Akın anlatıyor ya devamlı bazılarına çok gülüyorum, bazılarına abartılı buluyorum ama yinede kötü niyet bulmuyorum Serhatta ben onu söyleyeyim. Neyse onu söylüyor. Ali Koç, Fenerbahçe'yi Aziz Yıldırım kadar seven birisi ama sevgi yarışı değil bu. Liderlik katkısı olarak Ali Koç başkan olarak iyi bir sezon geçirmedi. Kolay iş değil Aziz Yıldırım'ın ilk yılları daha kötüydü ben sana söyleyeyim. Emre Belözoğlu ise orada kurumsal hafıza bir kere." dedi.

Haberin Devamı

"ZATEN GALATASARAY'DAN VAZGEÇTİN, FUTBOLU GEL FENERBAHÇE'DE BIRAK"

Emre Belözoğlu'nun zaten Galatasaray'dan vazgeçtiğini söyleyen Ali Ece, "Fenerbahçeliyim' dedin. Gel Fenerbahçe'de bırak. Çünkü en kariyerli futbolcu. Kendi daha iyi bilir ben karışmam tabi. Saha içinde son yarım saat gerebilir, maça başlayabilir, 60'da öılabilir fark etmez. Tempo kontrolü, tempoyu kendi takımının lehine kontrol etmek Türkiye Ligi'ndeki en önemli mesele. Bunu gelmiş geçmiş en iyi yapan kişi Türk oyuncuları arasında Emre Belözoğlu. Daha önde oynayan Sergen Yalçın falan onlar ayrı ama savunmada hücum geçişinde bu işin piri Emre Belözoğlu ki en önemli apoliti odur benim için." ifadelerini kullandı.

Emre Belözoğlu'nun bu zamanla eksilen bir özellik olmadığını söyleyen Ali Ece, "Hızın azalır, kasların eskisi gibi çalışmaz. Normal Emre zaten son yıllarda geçirdiği sakatlıklar gençken geçirdiği sakatlıklardan değil bunlar yaşa bağlı. Galatasaray maçında oyundan çıktı hop tamam maç döndü. Bir tane Beşiktaş maçı vardı, Emre Belözoğlu sakatlanıp çıkmasa çok zordu o maçı çevirmesi. Beşiktaş o maçta Vodafone ilk yenilgiyi alacaktı eğer çıkmasa." dedi.

"EMRE BELÖZOĞLU, BU GEÇİŞ DÖNEMİNDE TAKIMA LİDERLİK YAPACAK BİR İSİM"

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin orta sahasında zaten çok eksik olduğunu söyleyen Ali Ece, "Mehmet Topal'ında yaşının ilerlemesiyle ve artık çok dar alanda oynamak zorunda kalmasıyla ön tarafa gelince tepki görüyor. Halbuki tepki gösterilmesi gereken Mehmet Topal değil. Mehmet Topal'ı oralara gönderip verim alma hatasına düşen teknik direktörler. Birde kaptan figürü, geçiş döneminde liderlik. yapacak bir isim. Yönetici olmak istiyor. Böyle başlarsın. Fenerbahçe taraftarının çoğu ister. Taraftar hiçbir zaman %100 haksız değildir. Ersun Yanal konusu kötü gidince herkes taraftar yüzünden dedi. Tamam Ersun Yanal gibi bir teknik direktör çok daha iyisini yapmalıydı. Benim beklentimin altında kaldı. Ersun Yanal'ın en önemli özelliklerinden birisi Emre gibi kontrol edilmesi zor oyuncuları çok iyi yönetmesidir. Bunu daha önce de başardı." dedi.

YORUM YAZ