MENÜ

Emenike çok iddialı!

Bank Asya 1. Lig'den Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Kardemir Karabükspor'un yıldız oyuncusu Emenike, "Süper Lig'de de başarılı olacağız, bundan kimse şüphe etmesin" dedi.

Emenike çok iddialı!

Nijeryalı 23 yaşındaki golcü Emenike, yaptığı açıklamada, 7 erkek kardeşinin hepsinin de futbolcu olduğunu ancak sadece kendisinin kariyer yaparak başarıyı yakaladığını söyledi.

Güney Afrika’nın FC Cape Town takımının 2008-2009 sezonunda en golcü futbolcusu olduktan sonra Türkiye serüveninin başladığını anlatan Emenike, şunları kaydetti:

"Futbola, okul takımına girmeyi başararak başladım. FC Cape Town takımında oynarken gol kralı oldum. Daha sonra Güney Afrika’da bütün büyük takımların ilgisini çektim. Beni kadrolarına almak istediler. Türkiye hiç aklımda yoktu. Takım arkadaşım Hassan Wasswa Türkiye’ye gelmeyi çok istiyordu. Benimle konuştu, sonra konuyu kulüp başkanımıza açtık. Başkanımız da ’gidin 1 hafta kalın, Türkiye’de Süper Lig’de iyi takımlar var, sizi alırlar’ dedi. İlk olarak Türkiye’de Ankaragücü bizi denedi. İyi olduğumuzu söylediler ancak transferimiz gerçekleşmedi. Daha Sonra bizi Hacettepe’ye götürdüler, denendik, yine olmadı. Artık umudumuz kırılmıştı. Bavullarımızı toplayıp Afrika’ya dönecekken Kardemir Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut ile tanıştık ve böylece Karabükspor serüvenimiz başladı."

SÜPER LİG
Emenike, taraftara sezon sonu sürprizlerinin olacağını söylediklerini, Süper Lig’e çıkarak da bunu gösterdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Taraftarımız bizi her zaman desteklesin. Hep böyle iyi gitmeyebilir. Yenildiğimiz, kötü oynadığımız maçlar olacaktır. Bunlara bakmadan bizi her zaman desteklesinler, sonunda mutlaka başarı gelecektir. Süper Lig’de de başarılı olacağız, bundan kimse şüphe etmesin. Bana sürekli ’Süper Lig’de başarılı olur musunuz?’ diye soruluyor. Bunu orada herkese ispatlayacağım. Başarımızın tesadüf olmadığını herkes görecek. Türkiye’yi ve Karabük’ü çok sevdim. Özellikle pazartesi günleri izinli oluyoruz. İstanbul’a gidiyorum, orası da çok güzel."

"ÖRNEK ALDIĞIM FUTBOLCU YOK"
Örnek aldığı bir futbolcunun olmadığını anlatan Emenike, şöyle konuştu: "Dünyada Messi gibi çok başarılı oyuncular var. Avrupa’da en beğendim takım Chelsea, Türkiye’de ise Karabük’ten sonra Galatasaray’dır. Takım içinde gol krallığı konusunda takım arkadaşım Yasin ile birlikte kıskançlık olmadan yarışıyoruz. Kıskançlık ve bencillik yok. Olsaydı o kadar asist yapmazdım. Önemli olan takım için atılan goldür. Türkiye’ye Süper Lig için gelmiştim. Bank Asya 1. Ligi’ni bilmiyordum ancak burada oynadık ve başarılı olduk. Karabükspor’da kariyerime devam etmek istiyorum. Birçok yerden transfer teklifleri geliyor, fakat ben burada mutluyum."

Haberin Devamı
YORUM YAZ