MENÜ

'Elim kolum bağlı'

Polat-Helvacı çekişmesi siyasileri aratmıyor.

'Elim kolum bağlı'

Polat: 'Elim kolum bağlı'

Haberin Devamı

Yürütmeyi durdurma ve seçimin yapılmama kararı gelecek yılı da etkileyecek. 3 Mayıs’ta mahkemeden çıkacak karar belirleyici olacak

Yaşanan olaylar nedeniyle çok üzgün olduğunu belirten Başkan Adnan Polat, “Sonuçta olan Galatasaray’a oluyor. Bu kaosun bir an önce bitmesi gerekir. 4-5 haftadır elimiz kolumuz bağlı. Oysa, yeni sezonun hazırlıklarını şimdiden yapmalıydık. Bu süreç Galatasaray’ın gelecek sezonunu da etkileyen bir süreç” ifadesini kullandı. Yürütmeyi durdurma ve seçimin yapılmaması yönündeki kararın, yeni bir duruma işaret ettiğine vurgu yapan Polat, “Ünal Aysal ve Turgay Kıran’la da konuştuk. Her şey 3 Mayıs’taki ara celseye bağlı. Hukukçularımıza göre, idari yönden ibrasızlığın kaldırılmasına ve seçim yapılmamasına yönelik muhalif davranış veya kararın, ağır ceza mahkemesinde yargılanmaya götürecek sonuçları olabilir. Böylesi ciddi sorunla karşı karşıyayım” dedi.

Haberin Devamı

Karara saygı duyulmalı

Polat şöyle devam etti: “Bu kişisel bir çekişme değil, söz konusu olan kulübümüzün geleceği. 3 Mayıs’ta nasıl bir karar çıkar, sonrasında ne olur bilemem. Ama bir gerçek var, herkes karara saygı duymak zorunda.”

Helvacı: 'Seçim kaçınılmaz'

Son çare, genel kurul üyeleri gereğini yapar. İmza toplayıp seçime götürürler. Zaten toplanmış imzalar var. Onlar devreye girer

Başkan adayı Mehmet Helvacı, içinde bulunulan durumu, “Başkan adayları kaçmaya, mevcut başkan Adnan Polat da kulübü yönetmeye devam etmek istiyor” şeklinde değerlendirdi. “Seçimin olmamasının alternatifi yok” diyen Helvacı, “Galatasaray’ı şu anda var edecek, içinde bulunduğu durumdan çıkaracak tek yol seçim. Galatasaray çalkalanan denizin içindeki bir gemi. Bir liman var, o da Galatasaray genel kurulu. Bir seçim çağrısı yapıldı, bir gazete ilanı verildi. Tarih 7 ya da 14 Mayıs olarak belirlendi. Burada yapılması gereken takvime uygun devam etmek. Bundan kaçış yok” ifadesini kullandı.

Mahkeme engellemez

Mehmet Helvacı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu seçimin neye istinaden yapıldığı belli. Mahkeme engellemez. Seçim yapılma nedeni mahkemede görüşülen konu değildir. Siz bunu koz olarak kullanıp, ‘Ben yaptım oldu’ diyemezsiniz. O zaman da genel kurul üyeleri gereğini yapar. İmza toplayıp seçime götürürler. Zaten toplanmış imzalar var. Onlar devreye girer.”

YORUM YAZ