MENÜ

El ele 1. Lig'e

Gol düellosunun galibi çıkmadı ve Kasımpaşa ile Konyaspor bitime 3 hafta kala Bank Asya 1. Lig'e düştü. Sezona Kasımpaşa'da başlayıp, Konya'da tamamlayan Yılmaz Vural ise iki takımı da düşürüp tarihe geçti!

El ele 1. Lig'e

Oynadığı futbolla Süper Lig’e renk katan Kasımpaşa, kendisi gibi düşme hattına uzun süredir demir atan Konyaspor’la 2-2 berabere kalıp, rakibi ile el ele Bank Asya 1. Ligi’ne ‘Geliyoruz’ mesajı yolladı. Sezonun ilk yarısında Konya Atatürk Stadı’nda oynanan ve 2-2 sonuçlanan ilk maçın 18 kişilik kadrosundan dün sahada Konya’dan 2, Kasımpaşa’dan ise tam 12 oyuncu yer aldı. Fuat Çapa, Yılmaz hocanın kadrosunu gençler ve iki yabancı ile revize ederken, Vural ise Ziya Doğan’dan transfer bitiminde takımı devraldığı için eldeki mevcut kadroyu sahaya sürmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

19. dakikada beklenen gol geldi. Halil, Konya ceza alanı içinde Mehmet Sedef’e rağmen topu düzeltip, sert bir vuruşla üst ağlara yolladı: 1-0. İkinci yarıya da Kasımpaşa hızlı başladı. 47’de Halil’le gole yaklaşan Kasımpaşa net bir fırsattan yararlanamadı. Konya’nın yanıtı gecikmedi. Sahanın en kötü isimlerinden Mehmet Sedef, 67’de takımını 1-1 beraberliği taşıdı. Bu dakikada soldan topu kapan ve ceza alanına giren Mehmet, sağ ayağıyla kalabalık defansın arasından falsolu bir vuruşla golü attı.

‘Süt dökmüş kedi’ misali

75’te Ergün Teber’in soldan ortasına Şahin hamle yaptı. Defanstan seken topu Ersen Martin tamamladı: 2-1. Bu gole itiraz eden Mejia üst üste gördüğü iki sarı kartla takımını 10 kişi bıraktı. 90+1’de sağdan Grajciar ortaladı, Robak skoru eşitledi: 2-2. Bu sonuçla iki takım da matematiksel olarak Süper Lig’den düşmeyi garantiledi. Bir dönem RTE Stadı’na aslanlar gibi çıkıp, tribün şovunu yapan Yılmaz Vural, bu kez ‘süt dökmüş kedi’ misali başı önde, bir sezonda iki takımı birden düşürmenin de üzüntüsü ile stadı bu kez yuh sesleri arasında terk etti.

Haberin Devamı

Hüseyin Sakarya

YORUM YAZ