MENÜ

El Clasico'nun en ilginç hikayesi! Barcelona, Real Madrid maçı öncesi ölüm tehdidi almış!

Dünyanın en büyük maçı olarak bilinen El Clasico, İspanya La Liga'nın 17. haftasında oynanacak. Camp Nou'da oynanacak karşılaşma TSİ ile saat 22:00'da başlayacak. Bugüne kadar oynanan Barcelona - Real Madrid maçlarının en farklı skorlarını sizler için hazırladık.

Sporseverlerin heyecanla beklediği El Clasico, geldi çattı. Dünyanın en büyük maçı olarak adlandırılan El Clasico, İspanya La Liga'nın 17. haftasında oynanacak.

Haberin Devamı

Camp Nou'da oynanacak karşılaşma TSİ ile saat 22:00'da başlayacak. Bugüne kadar oynanan Barcelona - Real Madrid maçlarının en farklı skorlarını sizler için hazırladık.

Tarihlerinde ilk defa 13 Mayıs 1902 yılında karşılaşan iki takım Madrid Hipodromunda maç yaparlar. Bu tarihi rekabetin ilk maçını Barcelona 3-1 kazanır.

Bu derbinin en farklı sonuçla biten karşılaşması ise 13 Haziran 1943’te oynandı ve Real Madrid rakibi Barcelona’yı 11-1’lik skorla mağlup etti. Bu maçın hikayesi ise çok enteresan. Dönemin diktatörü Franco adına yapılan Kral kupası ilk maçında Barcelona evinde rakibini 3-0 yenmiştir. Madrid’deki rövanş maçını izlemeye ise kral Franco gelir. Maç öncesi Barcelona soyunma odasına polis ve askerlerin gittiği ve oyuncuları ölümle tehdit ettiği biliniyor. Ölüm tehditleri altında maça çıkan Barcelona ise bu maçı 11-1 kaybeder ve kupadan elenir.

YORUM YAZ