MENÜ

El Clasico ateşi

Dünyanın en büyük iki kulübü Real Madrid ve Barcelona, bu akşam kozlarını Santiago Bernabeu'da paylaşacak. El Clasico'da tüm gözler, Ronaldo ile Messi'nin üzerinde olacak.

El Clasico ateşi

İspanya Ligi’nde heyecan dorukta... Dünyanın en büyük iki kulübü Real Madrid ile Barcelona, kozlarını bu akşam Santiago Bernabeu Stadı’nda paylaşacak. La Liga’daki 156. randevu öncesi TSİ 23.00’te başlayacak karşılaşma, NTV’den ekranlara gelecek. Ligin bitimine 8 hafta kala Real, kendisi gibi 77 puana sahip rakibinin artı 1 averajla önünde yer alıyor. Şampiyonluğun kaderini etkileyecek mücadele öncesi milyon Euro’luk ayakların şovunu futbolseverler merakla bekliyor. Kadro değeri 514 milyon Euro alan Barcelona ile 470 milyon Euro’luk Real Madrid’de herkes Cristiano Ronaldo ile Lionel Messi’nin ne yapacağına konsantre olmuş durumda...

Kaka ve İbrahimoviç forma oynamayacak
Kritik mücadele öncesi Real Madrid ve Barcelona’da iki önemli yıldız, sakatlıkları sebebiyle forma giyemeyecek. Real’de Brezilyalı Kaka, Barça’da ise Zlatan İbrahimoviç’in yanı sıra Eric Abidal de, El Clasico’yu tribünden takip etmek zorunda kalacak. Ayrıca Los Galacticos’un en tecrübeli oyuncularının başında gelen Guti, sezon sonunda Real Madrid’den ayrılacağını açıkladı. 33 yaşındaki yıldız, bu mücadelenin kendisi için son El Clasico olacağını söyledi. Messi’yi nasıl durduracağının planlarını yapan Real’in teknik heyeti ise, Sergio Ramos da karar kıldı. Ramos’un, Arjantinli yıldızı kontrol edeceği, Arbeloa’nın ise Daniel Alves’i durdurmaya çalışacağı belirtildi. Real’in Brezilyalı yıldızı Marcelo da, “Onu durdurabilmek için tek çare, Roberto Carlos gibi oynamak” yorumunu yaptı.

REAL MADRID
Casillas
Ramos
Albiol
Garay
Arbeloa
Alonso
Lass
Van der Vaart
Guti
Ronaldo
Higuain

BARCELONA
Valdes
Alves
Pique
Puyol
Maxwell
Xavi
Busquets
İniesta
Pedro
Messi
Krkic

STAT:
Bernabeu
SAAT: 23.00
HAKEM: Mejuto Gonzales

Bu sezon Ronaldo

Maç Gol
27 25


Bu sezon Messi

Maç Gol
43 39



Unutulmaz anlar

El Clasico’daki en farklı skorlardan birini Real Madrid, Barcelona’yı 1943’te 11-1’lik skorla devirip, elde etti.



Geçen sezonki maç hala hafızalarda... Barça, Real’i deplasmanda 6-2 yenerek, ezeli rakibine tarihi hüsran yaşattı.



1973-84’te Real Madrid’de oynayan Beşiktaş’ın eski hocası Del Bosque de bu tarihi kapışmalarda boy göstermişti.

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ