MENÜ

Ekpe Udoh yerine Ayon

Bogdanovic’in ardından Fenerbahçe’de bir yıldız isim daha NBA çıkış hakkını kullandı. Pota altının devi Ekpe Udoh, Utah Jazz’ın yolunu tutarken Sarı-Lacivertliler uzun rotasyonu için de kollarını sıvadı.

Ekpe Udoh yerine Ayon

Türkiye’de geçen 2 yıllık süreçte; 1 Avrupa Ligi, 2 lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası olmak üzere 5 kupa kazanan ve 2017 Final Four’unda MVP seçilen ABD’li pivot Ekpe Udoh, Fenerbahçe Doğuş’un yaklaşık 3 milyon Dolar’lık teklifine rağmen tercihini NBA’den yana kullandı.

30 yaşındaki pivot, Utah Jazz’dan gelen 2 yıl için 6,5 milyon dolarlık teklifi kabul etti. Bu gidişin ardından Bogdanovic’ten sonra Udoh’un yerine alınacak basketbolcu da merak konusu oldu. Adaylar arasında, Real Madrid’den Gustavo Ayon’un bulunduğu belirtildi. 32 yaşında, 2.08 boyundaki Meksikalı uzun, geçen sezon da Udoh’un NBA’e gitmesi durumunda kadroya alınacak isimler arasında yer almıştı.

Gözler artık Vesely’de

Pivot pozisyonunda Udoh’un gitmesiyle, gözler NBA çıkış hakkı bulunan bir diğer isim olan Vesely’ye çevrildi. NBA için yarına kadar kararını vermek zorunda olan Çek pivotun ise, Fenerbahçe’ye daha sıcak baktığı belirtiliyor. Bu arada uzun pozisyonunda Ahmet Düverlioğlu’nun yanı sıra yeni transfer Melli ve Barış bulunuyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ