MENÜ

Efsane Ronaldinho resmen bıraktı

Brezilya’nın, dünya futboluna sunduğu en büyük yeteneklerden biri olan Ronaldinho, emeklilik kararı aldı. Kariyerinde attığı çalımlarla rakiplerinin başını döndüren Sambacı, özellikle Barcelona’daki performansıyla hafızalara kazındı.

Efsane Ronaldinho resmen bıraktı

Dünya futbol tarihinin en önemli oyuncuları arasında yer alan Ronaldinho, futbola resmen veda etti. Kariyerinin sonlarına doğru Türkiye’den Beşiktaş ve Antalya ile ismi geçen 37 yaşındaki oyuncunun bırakma kararını kardeşi Roberto Assis açıkladı. Kariyerine ilk olarak ülkesi Brezilya’nın Gremio takımında başlayan Ronaldinho, Avrupa macerasına Fransız temsilcisi PSG’de başladı. PSG’nin ardından Barcelona ve Milan formalarını giyen yıldız futbolcu, sonrasında ülkesine döndü ve Flamengo ile Atletico Mineiro’da oynadı. Buradan da Meksika’nın Queretaro takımına geçen Brezilyalı oyuncu, noktayı ise 2015 yılında Fluminense’de koydu.

Sempatik gülüşü unutulmaz

Yüksek futbol tekniğiyle sahada adeta bir sihirbaz gibi olan Sambacı, her zaman dişlerinin tamamının gözüktüğü o sempatik gülüşüyle de uzun süre hafızalardan silinmeyecek. 2002’de Brezilya ile Dünya Kupası’nı, 2006’da Barcelona ile Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Ronaldinho, 2005’te ‘Altın Top’ ödülünün sahibi olmuştu. Brezilyalı futbolcunun veda maçlarının başta ülkesi olmak üzere Avrupa, Asya ve milli takım düzeyinde gerçekleşeceği öğrenildi.

Kariyeri

Gremio 145 maç/72 gol
PSG 86 maç/25 gol
Barcelona 207 maç/94 gol
Milan 95 maç/26 gol
Flamengo 72 maç/28 gol
A.Mineiro 85 m aç/27 gol
Queretaro 29 maç/8 gol
Fluminense 9 maç
Milli takım 97 maç/33 gol

Başarıları

İspanya Ligi (2)
Ş.Ligi (1)
İtalya Ligi (1)
Copa America (1)
Dünya Kupası (1)
Altın Top (1)
FIFA Yılın Futbolcusu (2)
UEFA Yılın Futbolcusu (1)
UEFA Yılın Takımı (3)
FIFA Yılın Takımı (3)

Haberin Devamı
YORUM YAZ