MENÜ

Eddie Newton nasıl müslüman olduğunu açıkladı

Trabzonspor teknik direktörü Eddie Newton kulün sosyal medya hesabında açıklamalarda bulundu. Newton, islamiyete bakışını ve nasıl müslüman olduğunu 'Ezan sesini duyduğumda çok duygulandım ve ağladım' sözleriyle ifade etti

Trabzonspor'un teknik patronu Eddie Newton çok samimi açıklamalarda bulundu. 'Kuzenlerimden biri islamiyeti seçmişti, başka bir kuzanimde islamiyeti seçmek üzereydi. Eşimle tanışmıştım eşim de müslüman olduğu için onun vasıtasıyla islamiyet hakkında bilgiler edindim. Belki de beni en çok etkileyen şey kuzenimin düğününde gerçekleşti. Düğünün yapıldığı yere yakın bir mescitte ezan sesini duydum ezan sesini ilk duyduğumda çok duygulanmış ve ağlamıştım.

Haberin Devamı

Bunun sonrasında içimde bir şeylerin olduğunun farkındaydım ancak annem ve babam katolik olduğu için ve ailemde hiç müslüman olmadığı için alacağım her hangi bir karar çok büyük bir kararolacaktı. Eşime, kuzenlerime ve çevremdekilere sorular sordum müslümanlık hakkında okumaya devam ettim.

Beni en çok etkileyen şeylerden bir tanesi de islamiyette sorduğunuz bütün soruların cevaplarını bulabiliyorsunuz. Bir gün araba sürerken kenara çektim ve bana islamiyet hakkında bilgiler veren arkadaşımı arayıp o gün bu gün islamiyeti seçmek istiyorum dedim ve ardından müslüman oldum.

Gerçekten size her şeyi öğreten her şeyi gösteren bir din islamiyet.

Duyduğum en güzel sözlerden bir tanesi 'Cennet annelerin ayaklarının altındadır' sözü bu söz her şeyi açıklıyor zaten. ifadelerini kullandı

YORUM YAZ