MENÜ

Eda Tuğsuz'un final günü

Dünya Şampiyonası tarihinde, cirit atmada finale yükselen ilk Türk kadın sporcu unvanını alan 20 yaşındaki atletimiz Eda Tuğsuz bugün kürsü için piste çıkacak.

Eda Tuğsuz'un final günü

Dünya Atletizm Şampiyonası’nda cirit atma branşında 63.87’lik derecesiyle finale yükselen Eda Tuğsuz’un antrenörü Fatih Avan, özel açıklamalarda bulundu. Daha önce erkeklerde dünya 5.’liği olan Avan, “Daha önce kendi spor kariyerimde bu tarz büyük organizasyonlarda yer aldım. Bu tip organizasyonlar, sporcuyu gerer. Ben Eda’yı tebrik ediyorum.

Böyle bir organizasyonda soğukkanlılıkla mücadele etti. Daha 20 yaşında bunları yapabilmesi çok güzel. Ülkemiz adına gururluyuz. Final, bizim için sürpriz olmadı. Eda da ben de bu başarıyı bekliyorduk. Eda, madalyaya aday bir sporcudur. Ama alamasa bile bize finali hediye etti. Kendisini bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

TSİ 21.20’de piste çıkacak

Dünya Gençler 3.’sü olan Eda Tuğsuz bu yıl çıktığı tüm yarışmalarda Türkiye rekorunu tam 16 kez geliştirmeyi başardı. Ayrıca 67.21’lik derecesiyle tüm zamanlardaki en iyi dereceler listesinde ise 13. sıraya yerleşmişti. Milli ciritçimiz final mücadelesini bugün TSİ 21.20’de yapacak. Yarışlar TRT Spor ve Eurosport’dan naklen yayınlanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ