MENÜ

EBA şifresi nasıl alınır? EBA yeni şifre alma, şifremi unuttum

EBA şifresi nasıl alınır? EBA yeni şifre alma, şifremi unuttum... Milli Eğitim Bakanlığı, corona virüsüyle mücadele kapsamında bugün itibariyle öğrencilere Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi üzerinden uzaktan eğitim vermeye başladı. illi Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim sistemine yönelik yaptığı açıklamada derslerin eba.gov.tr adresinden sağlanacağını duyurmuştu. İşte EBA giriş ekranı 2020 ve yeni şifre alma...

EBA şifresi nasıl alınır? EBA yeni şifre alma, şifremi unuttum

EBA TV ile Uzaktan eğitim sistemi bugün başlıyor. Coronavirüs salgınından dolayı uzaktan eğitim sistemi ile derslerini Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) EBA TV kanalından takip edecek milyonlarca öğrenci EBA öğrenci girişi ile kayıt olmaya çalışıyor. Peki EBA şifresi nasıl alınır? İşte EBA öğrenci girişi 2020...

Haberin Devamı

EBA şifresi nasıl alınır? EBA yeni şifre alma, şifremi unuttum

"EBA Giriş" ekranında Öğrenci → EBA yolunu izle.

Açılan ekranda yer alan “Şifremi Unuttum” linkine tıkla.

TC Kimlik Numaranı gir.

Bir doğrulama yöntemi seç.

e-Postayı seçtiysen:

Sisteme kayıtlı e-posta adresini gir ve “Gönder” butonuna bas (Sisteme kayıtlı e-posta adresin yoksa öğretmeninden veya velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve “Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum” bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsin).

e-Postana gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna bas.

Yeni şifreni belirle ve “Kaydet” butonuna tıkla.

Cep telefonunu seçtiysen:

Sisteme kayıtlı cep telefonu numarasını gir ve “Gönder” butonuna bas (Sisteme kayıtlı cep telefonu numaran yoksa öğretmeninden veya velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve “Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum” bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsin).

Haberin Devamı

Cep telefonuna gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna bas.

Yeni şifreni belirle ve “Kaydet” butonuna tıkla.

EBA öğrenci girişi nasıl yapılır?

1-EBA Giriş ekranında TC Kimlik Numaranı ve velinden ya da öğretmeninden edindiğin tek kullanımlık şifreyi gir.

2-Güvenlik kodunu gir ve “Gönder” butonuna tıkla.

3-"Veli Bilgileriyle Aktivasyon"u seçersen açılan ekranda velinin TC Kimlik Numarasını ve ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısın.

4-"e-Postayla Aktivasyon"u seçersen “Aktivasyon Kodu Gönder” butonuna basmalısın.

5-Sisteme kayıtlı e-posta hesabına gönderilen aktivasyon kodunu “Aktivasyon Kodunu Gir” bölümüne yazıp ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısın.

6-"Cep Telefonuyla Aktivasyon"u seçersen “Aktivasyon Kodu Gönder” butonuna basmalısın.

7-Sisteme kayıtlı cep telefonu numarana gönderilen aktivasyon kodunu “Aktivasyon Kodunu Gir” bölümüne yazıp ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısın.

Aktivasyon adımını geçtikten sonra açılan ekranda EBA hesabın için "Yeni Şifreni Belirle" ve “Kaydet”e tıkla.

8-Adımları eksiksiz tamamladıysan EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin. Bu ekranda TC Kimlik Numaranı ve EBA hesabın için belirlediğin yeni şifreni girmelisin.

Haberin Devamı

Güvenlik kodunu girip “Gönder” butonuna bastığında "Ana Sayfa"ya ulaşacaksın.

YORUM YAZ