MENÜ

EBA canlı ders uygulaması nasıl indirilir? EBA canlı ders nasıl girilir, öğrenci girişi nasıl yapılır?

TRT ile EBA TV canlı yayını ilkokul, ortaokul ve lise derslerini sınıf sınıf ayırarak öğrencilerin kullanımına sunuyor. EBA TV ile öğrenciler uzaktan eğitimlerine kaldıkları yerden devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un müjdesini verdiği canlı sınıf uygulaması da başladı. Canlı sınıf oluşturma yetkisi okul yöneticilerinde bulunuyor. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tarafından her okul için belirlenen zaman diliminde gerçekleşen canlı sınıflarda öğretmen ve öğrenciler, ev ortamlarından katıldıkları dersleri okuldaymış gibi karşılıklı konuşarak ve soruları birlikte çözerek işliyor. Peki, EBA canlı ders uygulaması nasıl indirilir? EBA canlı ders nasıl girilir, öğrenci girişi nasıl yapılır? Detaylar ve son dakika EBA gelişmeleri haberimizde.

EBA canlı ders uygulaması nasıl indirilir? EBA canlı ders nasıl girilir, öğrenci girişi nasıl yapılır?

Coronavirüs salgını sonrası EBA ve EBA TV üzerinden uzaktan eğitime geçildi. Bakan Selçuk, yaptığı açıklamada, canlı ders uygulamasının olacağını bildirmişti. EBA canlı derse bilgisayar üzerinden görüntülü ve sesli olarak giriş yapılabiliyor. Öğrenciler TRT EBA TV 27 Nisan-1 Mayıs ders programına göre canlı yayın izleyerek ilkokul, ortaokul ve lise derslerini takip edebiliyor. EBA TV canlı izle sistemi öğrencilere interaktif bir ortam sunuyor. EBA canlı ders giriş ekranı, canlı sınıf uygulamasına katılacak olan öğrenciler tarafından araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un müjdesini verdiği canlı sınıf uygulaması başladı. TRT EBA TV'yi televizyondan ya da internetten online olarak izlemek mümkün. Sabah saat 9'da başlayan dersler öğleden sonra 15.00'e kadar devam ediyor. Derslerin ardından da ders tekrarları yayınlanıyor.

Haberin Devamı

EBA canlı ders uygulaması nasıl indirilir?

EBA uygulaması Google Play Store ve AppStore’dan indirilebiliyor.

Okul yöneticiniz tarafından size açılan canlı ders olup olmadığını kolayca kontrol edebilirsiniz. Canlı dersinize, dersinizin başlangıç saati geldiğinde katılabilirsiniz. “Katıl” düğmesi, dersiniz aktif olduğu sürece görünecektir. Süre dolmadığı sürece, geç kalsanız bile dersinize katılabilirsiniz. Ancak dersin süresi bittiğinde derse katılamazsınız.

Haberin Devamı

EBA CANLI DERS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

EBA canlı ders uygulaması nasıl indirilir EBA canlı ders nasıl girilir, öğrenci girişi nasıl yapılır

Uygulamada öğretmenler, öğrencilere canlı ders anlatmanın yanında EBA TV'deki derslerle eş güdümlü olarak kendi öğrencilerine EBA üzerinden ödevlendirme yapıp soru-cevap-test etkinliklerini yönlendirip çalışma gönderebiliyor.

Öğretmenlerin ve öğrencilerin birbirleriyle etkileşimli ders yapabildiği uygulamada, programda bulunan beyaz tahta uygulamasıyla ekran aktif şekilde kullanılarak ve Akademik Destek bölümünden yararlanılarak soru çözümü yapma gibi imkanlardan da faydalanılıyor.

Ayrıca öğretmenler, sistem vasıtasıyla öğrencilerin başarı durumlarını ve projelerini EBA portfolyo üzerinden takip edebiliyor.

Pandemi nedeniyle sınavlara hazırlanan öğrencilerin üzerindeki olumsuz etkilerinin ve endişelerin azaltılmasının amaçlandığı uygulamaya öğrencilerin katılımının yüksek olduğu gözlendi.

TRT EBA TV CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

TRT EBA TV İLKOKUL CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

TRT EBA TV ORTAOKUL CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

TRT EBA TV LİSE CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

EBA canlı ders nasıl girilir, öğrenci girişi nasıl yapılır?

EBA girişi için birçok seçenek bulunuyor. https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/giris.jsp adresi üzerinde E devlet, Mebbis/ E okul Bilgileri ile, Öğrenci Bilgileri ile, Açık Öğretim Bilgileri ile, EBAKOD ile ya da Yurtdışından da giriş yapabileceksiniz.

-Özel okuldaki öğretmenler, ücretli öğretmenler ve devlet okulundaki öğrenciler EBA'ya ve EBA Ders'e e-okul şifreleriyle girebilirler.

-Özel okuldaki öğrenciler EBA'ya e-okul şifreleriyle girebilirler.

Haberin Devamı

-Açıköğretim öğrencileri EBA’ya ve EBA Ders’e açıköğretim şifreleriyle girebilirler.

-Devlet okulundaki öğretmenler EBA'ya ve EBA Ders'e MEBBİS şifreleriyle girebilirler.

-MEBBİS kaydı olan tüm öğretmenler e-devlet şifreleriyle de EBA'ya ve EBA Ders’e giriş yapabilirler.

YORUM YAZ