MENÜ

Aras Şenyüz: Türkiye’den çıkan bu başarıyı standart hale getirdik

Espor dünyasının parlayan yıldızı PUBG MOBILE, Türkiye'de fark yaratmaya devam ediyor. Oyun dünyasında her geçen gün hem kullanıcı hem de izleyici kitlesinde giderek artan bir ivme yakalayan PUBG MOBILE'ın Türkiye Ülke Müdürü Aras Şenyüz önemli açıklamalarda bulundu.

Aras Şenyüz: Türkiye’den çıkan bu başarıyı standart hale getirdik

PUBG MOBILE Türkiye Ülke Müdürü Aras Şenyüz, FANATİK'e konuştu ve çok önemli açıklamalarda bulundu. Gidewrek ilginin arttığından bahseden Şenyüz, "Biz attığımız adımlarla Türkiye’den çıkan bu başarıyı standart hale getirdik. Dahası espor yayınlarımızda ulaştığımız izlenme sayılarıyla da oldukça geniş bir kitleye ulaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Aras Şenyüz: Türkiye’den çıkan bu başarıyı standart hale getirdik

İşte Aras Şenyüz'un hem PUBGM ile hem de espor sözleri...

'4 YILDIR DURMADAN ÇALIŞIYORUZ'

PUBG MOBILE Türkiye olarak espor dünyasında büyük fark yarattınız. Bu konuda düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?

PUBG MOBILE Türkiye ekibi olarak 4 yıldır durmadan ekosistemin gelişmesi, esporun büyümesi ve uygun bir ortam yaratılması için çalışıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar ve yatırımlar sonucunda da bölgemize zaman içerisinde en önemlileri Dünya Şampiyonluğu, Batı ve Avrupa Şampiyonluğu olmak üzere önemli kilometre taşları kazanılmasına imkan ve ortam yarattığımızı düşünüyorum. Bugün herhangi branşta başarı elde etmek için sporcunun sadece yetenekli olması yetmiyor, aynı zamanda iyi bir ortam ve destek de gerekiyor. Örneğin maddi olanaklar yaratmalı, oyuncularımızın kendi kalibrelerinde diğer ülkelerle yarışarak ve antrenman yaparak kendilerini hazırlayabilecekleri ortam olmalı. Yoksa 80 milyon nüfuslu bir ülkenin, çok daha kalabalık ülkeleri geride bırakarak Dünya Şampiyonu olması, sadece yetenek ve çok çalışmayla çok kolay olamaz. Biz attığımız adımlarla Türkiye’den çıkan bu başarıyı standart hale getirdik. Dahası espor yayınlarımızda ulaştığımız izlenme sayılarıyla da oldukça geniş bir kitleye ulaşıyoruz. Örneğin dünyada en çok izlenen 2’nci ülke konumuna ulaştık, sanmıyorum ki başka bir oyunda Türkiye bu başarıyı yaşasın.

Haberin Devamı

Bu haliyle bir tesadüf değil, trendleri sürekli takip ederek ve hayata geçirdiğimiz projelerde de rekabet odaklı espor kitlemize dokunarak, ekosistemimizi kalıcı ve en fark yaratan bölge kılma misyonumuzla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Aras Şenyüz: Türkiye’den çıkan bu başarıyı standart hale getirdik

'BU BEKLENEN BİR GELİŞME'

Espor dünyası giderek büyüyen bir dünya oldu artık. Bu konuda neler düşünüyorsunuz? Hedefleriniz açısından bu büyümeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ulaşmayı başardığımız kitleler ve istatistikler ile espor dünyasının ülkemizde her geçen gün daha da büyüdüğünü görüyoruz. Belirgin bir şekilde mobil oyunlara geçen günümüzde PUBG MOBILE’ın popülaritesini de dikkate alırsak bu gelişme, beklenen bir şey…

Tecrübelerimiz ve hazırlıklarımız doğrultusunda sene sonunda Türkiye'de gerçekleşecek olan PMGC (PUBG MOBILE Dünya Şampiyonası) 2023 ile dünyanın en çok izlenen ve konuşulan espor etkinliklerinden birine imza atmayı hedefliyoruz.

Haberin Devamı

'AMATÖR OYUNCULARI ARTTIRMAK İSTİYORUZ'

PUBGM alanında amatör sporcuların profesyonel alana kazandırılması için yapılan turnuva daha fazla yaygınlıkta. Bunun temel amacını ve gelinen noktada vardığını hedefi değerlendirir misiniz?

Bir yandan ilk 2 sezonunu geride bıraktığımız 500.000 TL ödüllü Türkiye'nin en büyük topluluk turnuvası Yükselen Yıldızlar ile profesyonel oyuncular kadar amatör oyuncularımıza da verdiğimiz önemi gösteriyoruz. Bir diğer yandan da üçüncü parti organizasyonların ve amatör oyuncuların sayılarını artırmak için sunduğumuz destekleri genişletiyoruz.

İlerleyen süreçte farklı turnuvalarda yer alacak takımlara PMPL (PUBG MOBILE Pro League) Türkiye elemelerinde yer alma şansına kadar slot fırsatı tanıyacağız. Hayata geçireceğimiz diğer programlar ile de amatör oyuncu havuzumuzu büyütmeye ve ekosisteme yeni yıldızlar kazandırmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Aras Şenyüz: Türkiye’den çıkan bu başarıyı standart hale getirdik

'ESPORA İLGİ OLDUKÇA YÜKSEK'

Espor dünyası ile trend isimler artık bir araya geldi hatta reklam yüzü de oldular diyebiliriz. Bu tarz iş birliklerinin etkisini nasıl yorumlarsınız?

Tıpkı en sevilen ve takip edilen spor türlerinde olduğu gibi espor sektörüne de ilgi oldukça büyük. Bu durum bilinen isimleri de sık sık bu sektörde görmemizi sağlıyor. Trend isimler zaten yaptıkları canlı yayınlar ile milyonlarca oyuncuya ulaşıyorlar.

'ESPOR TARİHİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'

PUBG MOBILE Dünya Şampiyonası’nda bu yıl ilk defa ev sahibi Türkiye olacak. Hazırlıklar nasıl gidiyor, diğer ülkelerden farklı olarak ne yapacaksınız?

Açıkçası Dünya Şampiyonası’nı Türkiye’de organize etmek ve bu büyük olayı ülkemizdeki espor severlerle buluşturmak, bizim uzun bir süredir planladığımız ve istediğimiz bir etkinlikti. Bu işin bizim espor tarihimizde ne kadar önemli olduğunu iyi anlamak lazım. Aslında bunu espor dünyası için Final Four veya dünya şampiyonasını Türkiye’de yapmakla rahatlıkla karşılaştırabiliriz.

Haberin Devamı

Bu şampiyona ülkemizin tanıtımına katkıda bulunacak, onlarca dilde yayınlanacak ve tüm dünyanın gözleri bizim üzerimizde olacak. Burada Türkiye’ye olan yatırımlarımızı gösteren, milyonlarca dolarlık bir katkıdan söz ediyoruz. Türk oyun severlerin yanı sıra komşu ülkelerdeki oyun severlerin katılmak isteyeceği bir etkinliğe imza atacağımıza inanıyorum. Örneğin Dünya Şampiyonamızı farklı ve eşsiz kılacak sürpriz konser ve etkinlikler planlıyoruz. Özetle sadece bir espor etkinliğinin yanı sıra Türkiye'de yapılan en büyük etkinliklerinden birini hayata geçirmeyi planlıyoruz.

Aras Şenyüz: Türkiye’den çıkan bu başarıyı standart hale getirdik

'EN ÜST SEVİYEDE TUTACAĞIZ'

Ek olarak Tencent Games bu gelişmeler ışığında bizi ve espor dünyasını ne gibi yenilikler bekliyor?

Hem bölge hem de ekip olarak espora olan tutkumuz ve heyecanımız, tıpkı ilk gün olduğu gibi bugün de en üst seviyede. Bu motivasyon ve tutumumuzla elde edeceğimiz başarılar ve hayata geçireceğimiz etkinliklerle Türkiye espor ekosistemine katkı sunmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte en önemlisi PMGC (PUBG MOBILE Dünya Şampiyonası) 2023 etkinliği olmak üzere eşsiz lig ve turnuva formatları ile rekabeti ve ekosistemi en üst seviyede tutacağız.

Aras Şenyüz: Türkiye’den çıkan bu başarıyı standart hale getirdik

YORUM YAZ