MENÜ

Düşene bir tekme de Kartal'dan: 2-0

Kupa finali ile yatıp kalkan Beşiktaş, sezonun son derbisinde Galatasaray'ı rahat geçti.

Düşene bir tekme de Kartal'dan: 2-0

Haberin Devamı

Ne de olsa Kartal

Kupa finali ile yatıp kalkan Beşiktaş, sezonun son derbisinde Galatasaray’ı rahat geçti. Siyah-Beyazlı ekip ilk yarıda kahrettiği taraftarlarını, ikinci yarıda üst üste bulduğu goller ile mest etti. İnönü’de gecenin yıldızı ise tribünlerdi. Taraftar takım aşkının şampiyonluk, kupa ile alakalı olmadığını bir kez daha gösterip, verdiği büyük destek ve yaptığı şovla bir kez daha gösterdi. İyi direnen Galatasaray ise savunmada verdiği açıklar yüzünden ilk yarıda olduğu gibi yine sahadan üç puan bırakarak ayrıldı. Ligde iddiası olmayan büyükler, prestij peşinde idi. Kartal’da; Guti, Quaresma, Simao, Bobo.. Cim Bom da ise; Arda, Baros, Kazım gibi starlar forma giyiyordu. Böyle olunca stressiz maçta beklentiler de farklıydı.
Güzel ve açık futbol. Bol pozisyon ve goller.
Maça olan büyük ilgiden de, anlaşılan buydu. Ancak evdeki hesap, çarşıya uymadı. Koca ilk yarıda her iki takım da, birbirini kontrol etmekten öte gidemedi. Beşiktaş, taraftarının müthiş desteğini arkasına alıp pozisyon aradı. Q7, Simao, Guti, ve Bobo’ya, geriden gelen İsmail de katıldı. Ancak final vuruşlar hep dışarı gitti. Galatasaray ise Arda, Baros ve Kazım ile karşılık verdi. Yine en net vuruş da Kazım’dan geldi. Ancak bu yarıda Rüştü ve Aykut terlemeden soyunma odasına gittiler.
Bu yarıda hakem Yunus Yıldırım, sarı kartı olan Serkan’ın Q7’ye yaptığı kartlık faulü atladı. Böylece Cim Bom maça eşit sayı ile devam etti. İkinci yarıya daha derli toplu başlayan Kartal, ‘Beş dakikada, Beşiktaş’ lafını da değiştirmiş oldu! Bobo 54’te Q7’nin kaleciden dönen şutunu boş kale yerine kafa ile yan direğe nişanladı. Sambacı oyuncu üç dakika sonra bu kez yine aynı oyuncunun pasında, ayakla denediği gollük vuruşu yine aynı direkte patladı. ‘Geldim geliyorum’ diyen gol de gecikmedi. 59’da Guti’nin kullandığı serbest atışta Aurelio kafa ile yaptığı aşırtma vuruşta ağları gördü: 1-0. Bu golden 1 dakika sonra kendi topu ile pozisyona giren Simao, şık bir vuruşla skoru 2-0’a taşıdı. Günün şanssız,
bir o kadar da beceriksiz ismi Bobo’nun maçın sonlarına doğru yaptığı vuruşu Servet çizgiden çıkardı.

Haberin Devamı

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı

YORUM YAZ