MENÜ

Dursun Özbek, özel olarak görüştü! Yüzde 90 Denizli...

Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayıran Galatasaray yeni hocasını belirlemek üzere. Başkan Dursun Özbek, yılların deneyimi Mustafa Denizli ile prensipte anlaştı.

Dursun Özbek, özel olarak görüştü! Yüzde 90 Denizli...

Galatasaray yıllar sonra yeniden Mustafa Denizli'ye emanet ediliyor. Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdıktan sonra takımın başına kimi getireceği merak konusu olan Başkan Dursun Özbek ve yönetimi, jet hızıyla kararı verdi.

İlk teklifi reddetmiş

Dursun Özbek'in bir süre önce Denizli ile görüştüğü ortaya çıktı. Yakın bir süre önce teklif götürülen Denizli'nin, "Şu anda takımın başında bir teknik direktör var. O görevinin başındayken benim size net bir yanıt vermem şık ve etik olmaz" diyerek, teklifi geri çevirdiği öğrenildi.

Hamza Hamzaoğlu ile yönetim kurulu arasında iplerin gerilmesinin ardından Denizli ile yeni görüşmeler yaptığı ifade edildi.

Yönetimden onay çıktı

Galatasaray'ın ısrarlı tutumu ve Hamza Hamzaoğlu'yla ayrılık kararı almasının ardından Mustafa Denizli'nin Sarı-Kırmızılı kulübün başına geçmeye ikna olduğu bildirildi.

Yönetim kurulunun bu akşam saatlerinde yaptığı toplantıda Mustafa Denizli ismine de yöneticilerin büyük kısmından onay çıktığı ifade edildi.

Galatasaray'ın, tüm ihtimallere karşılık ismi çok fazla bilinmeyen yabancı bir teknik adamı da alternatif olarak tuttuğu kaydedildi. Yönetimin, Mustafa Denizli ile yapılacak resmi anlaşmayı yarın duyurması bekleniyor.



Yarı final oynatmıştı

Mustafa Denizli bilindiği üzere Galatasaray'la 1987-88 sezonunda şampiyonluk yaşamış, 1988-1989 sezonunda ise o zamanki ismiyle Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı final oynayarak Türk futbol tarihinin o dönemki en büyük başarısına ulaşmıştı.

Denizli başarılı kariyerinin devamında 2000-2001 sezonunda Fenerbahçe ile 2008-2009 sezonunda ise Beşiktaş'la şampiyonluklar yaşayarak, üç büyük kulüple şampiyonluk yaşayan ilk ve tek teknik direktör olarak tarihe geçmişti.

Serdar Dinçbaylı / Metin Karabaş

RESMİLEŞTİ! Galatasaray KAP'a bildirdi!

Kariyeri başarılarla dolu

Deneyimli teknik adam Mustafa Denizli'nin kariyeri başarılarla dolu. Denizli, kariyeri boyunca 7 kupa kazandı.

Galatasaray ve Fenerbahçe ile lig şampiyonlukları yaşayan tecrübeli teknik adam, şampiyonlukların yanı sıra, Galatasaray'ın başında 2 Cumhurbaşkanlığı ve 1 de Türkiye Kupası sevinci yaşadı.



1987-88 sezonunda Galatasaray'da teknik direktör olarak görev yapan Denizli, Jupp Derwall'in de danışman olduğu bu sezonda takımı şampiyonluğa taşıdı. 1988 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da takımına kazandıran siyah-beyazlı takımın yeni teknik direktörü, 1991 yılında ise Galatasaray ile hem Türkiye Kupası, hem de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi.

Galatasaray'daki başarılarının ardından 1994-96 yıllarında Kocaelispor'u çalıştıran Denizli, 2000-02 döneminde ise Fenerbahçe'nin başında yer aldı.

Mustafa Denizli, 2000-01 sezonunda Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşırken, Fenerbahçe Kulübü'nde şampiyonluk sevinci yaşayan ilk Türk teknik adam oldu.

Milli takımla Avrupa'da çeyrek finali gördü

1996-2000 yılları arasında (A) Milli Takım'ın başında bulunan Denizli, 2000 yılında Belçika ve Hollanda'nın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Şampiyonası'nda takımı çeyrek finale taşıdı.

İlk kez 1996 Avrupa Şampiyonası'na katılan milli takım, ilk kez Denizli döneminde çeyrek finale yükselmiş oldu.

Avrupa Şampiyonası'nın ardından milli takım kariyerini tamamlayan Denizli, daha sonra Fenerbahçe ile anlaştı. Fenerbahçe'deki şampiyonluğunun ardından sonraki sezon da takımın başında kalan Mustafa Denizli, sarı-lacivertli takımın özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısız sonuçları sonrası istifa etmek zorunda kaldı.



Teknik direktörlük kariyerine kısa bir süre ara veren tecrübeli teknik adam, 2003-04 sezonunda ise İkinci Futbol Ligi (A) Kategorisi'ndeki Vestel Manisaspor'un başında yer aldı. Ancak iddialı başladığı bu sezonda, alınan başarısız sonuçların ardından Vestel Manisaspor'dan ayrılmak zorunda kaldı.

Galatasaray ile Avrupa'da yarı final

Mustafa Denizli, (A) Milli Takım'daki başarısının yanı sıra, Galatasaray ile 1989'da Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı final sevinci yaşadı.

Sarı-kırmızılı takımı yarı finale yükselterek, ilk kez bir Türk takımını yarı finale çıkaran teknik adam olan Denizli, takımının Romanya'nın Steaua Bükreş ekibine elenmesiyle final fırsatını kaçırmıştı.



Yurt dışında da çalıştı

Mustafa Denizli, Türkiye'deki kariyerinin yanı sıra yurt dışında da çalıştı.

1989-90 yılında Almanya'nın Alemannia Aachen takımının başında yer alan Mustafa Denizli, kısa süreli Almanya deneyiminin ardından tekrar Türkiye'ye döndü.

Son olarak İran'da görev alan ve 2004-06'da Pas takımını çalıştıran tecrübeli çalıştırıcı, 2006-07 sezonunda da Persapolis takımının başında bulundu.

Beşiktaş'ı 19 yıl sonra çifte kupayı Denizli ile gördü

Ertuğrul Sağlam'ın yerine Beşiktaş'ın başına geçen Mustafa Denizli, 2008-2010 yılları arasında bu takımı çalıştırdı. Denizli, burada Beşiktaş'ın 13. Şampiyonluğunu ilan etti. Beşiktaş 6 yıl sonra şampiyonluğu, 19 yıl sonra çifte kupayı gördü. Mustafa Denizli de aynı ligde 3 takımı da şampiyon yapan ilk teknik adam oldu.

2009-10 sezonunun sonunda Mustafa Denizli, sağlık sorunları nedeniyle Beşiktaş'taki görevinden ayrıldı.

Denizli, televizyon ekranlarındaki yorumculuk döneminden sonra yeniden İran'a döndü ve 2006-2007 sezonunda çalıştırdığı Persepolis'le 24 Aralık 2011'de 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. 5 Ocak 2012'de Malavan FC ile oynanan ilk maçında mağlubiyet ile tanıştı. Bir hafta sonra ise ilk galibiyetini aldı. 2 Şubat'taki Tahran derbisinde İstiklal Tahran'ı deplasmanda, 2-0 yenik durumdan 10 kişi ile 2-3'e getirerek mağlup etti. 2012 AFC Şampiyonlar Ligi'nde takımı gruplardan çıkarıp, son 16'ya soktu. Ancak ligi 12. bitiren takım, Şampiyonlar Ligi'nden de elenince 21 Haziran tarihinde, Denizli takımından istifa etti.

21 Aralık 2012 tarihinde Mustafa Denizli, 1. Lig ekibi Çaykur Rizespor'la 1,5 yıllık anlaşma imzalayarak, Karadeniz ekibinin teknik direktörlüğüne getirildi. 20 Ocak 2013'te Gaziantep Belediyespor galibiyeti ile Rizespor kariyerine başlayan Denizli, takımını 28 Nisan'da MKE Ankaragücü galibiyeti ile ligin bitimine 2 hafta kala Süper Lig'e çıkarmayı başarmıştır.

24 Mayıs 2013 tarihinde, 2013-14 sezonu bütçesi konusunda Çaykur Rizespor ile anlaşamayan Mustafa Denizli, kulüp ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı.

2013 yılında adı Beşiktaş, Kayserispor, Trabzonspor ve Fenerbahçe gibi kulüplerle anılan Denizli, son olarak Galatasaray (futbol takımı) sportif direktörlüğü için düşünüldü. Bu takımların hiçbirine imza atmayan Denizli, Azerbaycan'ın Hazar Lenkeran takımına transfer oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ