MENÜ

Dünyanın ilk vegan futbol takımı

İngiliz futbol takımı Forest Green Rovers, 31 Ekim’de resmen, dünyanın ilk vegan futbol takımı oldu.

Dünyanın ilk vegan futbol takımı

Menülerinden eti 2011’de çoktan çıkarmış olan ve geçtiğimiz temmuz ayında aynısını balık eti için yapan takım, hafta sonu hayranlarına tamamen bir vegan deneyimi yaşatmak için süt ürünleri ve bal da dahil hayvansal tüm ürünleri bıraktılar.

Takımın sahibi Dale Vince, Rovers’ın internet sayfasında “Oyuncularımıza, hayranlarımıza ve çalışanlarımıza et servis etmeyi yaklaşık dört sezon önce bıraktık” dedi. Zaten 2010’da kulübün başına geçtiğinde takımın renklerini siyah beyazdan yeşil siyaha değiştirmesi de bu nedenle şaşırtıcı değildi.

Vince “Vejetaryen ve vegan yiyecekler arasındaki fark aslında oldukça az; bu fark bir sıçramadan ziyade bir adım. Şu zamana kadar yemeklerimizin çoğu zaten vegandı ve bu sezon küçük bir adım attık. Et ve süt ürünleri endüstrisi dünyadaki tüm uçak, araba ve gemilerin toplamının daha fazlası emisyonundan sorumlu” dedi.

“Bu, inanılmaz bir hayvan zulmünü ve afallatıcı sayıları içeriyor: Sadece İngiltere’de her yıl bir milyarı aşkın ve her gün üç milyon hayvan yeniyor ve bu sayılara balıklar dahil bile değil. Bu hayvanların her biri kısa ve perişan bir hayat sürdürüyor ve yine hepsi, vücutlarından bize sağladıkları gıdalardan daha fazla yiyecek tüketiyorlar.

Örneğin; inekler, tahıl ve soya gibi bitkilerden edinilen proteini ürettiklerinden 10 kat daha fazla miktarda alabiliyorlar; 10 kilogram içeri, 1 kilogram dışarı, bu resmen delilik. Ve tabii ki the WHO’nun açıklığa kavuşturduğu gibi kanserin başlıca nedeni olan et; insan sağlığı için çok zararlı.”

Kaynak: Ecorazzi

Haberin Devamı
YORUM YAZ