MENÜ

Dünyada Corona Virüs alarmı! İrlanda'da neler oluyor?

Corona virüs tüm dünyayı etkisi altına aldı. Spor müsabakalarından, kültürel faaliyetlere, iş hayatından, özel yaşantıya kadar yaşamı durduran yeni tip koronavirüs (COVID - 2019) için alınan önlemler gün geçtikçe artıyor. Türkiye'de güncel vaka sayısı 98, korona virüs sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı ise 1. 16 Mart tarihi itibariyle İrlanda'dan Türkiye'ye dönen Murat Can Keskin, havaalanlarında yurt dışından dönen yolculara uygulanan politikaları, İrlanda'da insanların corona virüs'e karşı tepkilerini ve alınan tedbirleri tüm şeffaflığı ile Fanatik TV'ye aktardı.

Yeni tip corona virüs (COVID - 2019) 'e karşı tüm dünyada nasıl önlemler alınıyor? Yurt dışından gelen yolculara karşı havaalanlarında nasıl bir politika izleniyor? 16 Mart Pazartesi tarihinde İrlanda'dan Türkiye'ye iniş yapan Murat Can Keskin, tüm süreçleri Fanatik TV'ye aktardı.

Haberin Devamı

Güncel olarak 292 kişiye corona virüs teşhisi konduğu ve 2 kişinin hayatını kaybettiği İrlanda'da başlangıçta insanların durumu ciddiye almadıklarını belirten Murat Can Keskin, ''Vakalar Çin'de ve İtalya'da görülmeye başladıktan sonra burası bir ada ülkesi. Buraya sadece uçakla gelinir. Kara yoluyla bir ulaşım yok. Ulaşım kontrol altına alınır mantığıyla yaklaştı. Ancak okuduğum haberlere göre Serie A'da bir maça giden seyirci, Kuzey İrlanda'ya iniş yapıyor ve hemen karantina altına alınıyor. Bu şekilde duyuruldu. Fakat durum çok hızlı ilerledi.' dedi.

Havaalanlarında alınan önlemleride anlatan Murat Can Keskin, '' Uçakta bize zorunlu olarak form dağıtıldı. Form'da kişisel bilgilerimiz, belirtilerimiz vardı. Belirtilerin varsa işaretlemek zorundaydın. Pasaport ile birlikte polis memuruna göstermek zorundaydın aksi takdirde seni dışarıya çıkartmıyorlardı.' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

SEÇİL MENTEŞ

YORUM YAZ