MENÜ

Dünya şampiyonlarını yetiştiriyor

Kick boks başta olmak üzere dövüş sporlarında 4 dünya, 5 uluslararası, 4 Avrupa, 1 Balkan ve 26 Türkiye şampiyonluğu ile çok sayıda ikincilikleri bulunan "Anadolu Kaplanı" lakaplı milli sporcu Seda Duygu Aygün, hem antrenörlük yapıp kendisi gibi şampiyonlar yetiştiriyor hem de haziran ayında yapılacak Kick Boks Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Dünya şampiyonlarını yetiştiriyor

Aynı zamanda beden eğitimi öğretmeni olan milli sporcu Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora kick boks antrenörü olan anne ve babasına özenerek 3 yaşındayken başladığını anlattı.

Haberin Devamı

Spor dallarının birçoğuyla uğraştığını ancak dövüş sporlarında profesyonelleştiğini belirten Aygün, "Tekvandoda 5 Türkiye şampiyonluğu, uluslararası şampiyonluklar ve dünya ikinciliğim var. Boksta 6 Türkiye şampiyonluğu, 4 uluslararası şampiyonluk ve Avrupa ikinciliği, karatede Türkiye şampiyonluğu, kick boksta 14 Türkiye, 4 Avrupa, 4 dünya şampiyonluğum var" dedi.

Aygün, haziran ayının son haftasında yapılacak Kick Boks Türkiye Şampiyonası’na günde iki antrenmanla hazırlandığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Sabah koşu, akşam da teknik çalışmalarla şampiyonaya hazırlanıyorum. Buradaki şampiyonda Türkiye şampiyonu olursam ekim ayında Kick Boks Avrupa Şampiyonası var. İnşallah 5 Avrupa şampiyonluğu olacak benim için. Türk rakiplerim beni bildiği için çok iyi hazırlanıyorlar. İnşallah çok kaliteli maçlar olur yine ben şampiyon olurum."

Haberin Devamı

"Artık kendim gibi şampiyonlar yetiştiriyorum"

Aygün, anne ve babasını örnek alarak aynı zamanda antrenörlük yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Artık kendim gibi şampiyonlar yetiştiriyorum. 14 yaşından beri antrenörlük yapıyorum ama hem sporculuk hem de antrenörlük daha zordu. Ben de annem ve babamı örnek alıp, antrenör oldum. Beden eğitimi öğretmenliği yaptığım okullardan sporcu alıp onları yetiştiriyorum. Onların şampiyon olması emin olun benim şampiyonluğumdan daha önemli. İnşallah hem kendi şampiyonluklarıma devam edeceğim hem de sporcularımı daha iyi yetiştirip onlarla şampiyonluklar elde edeceğiz. Şu ana kadar 4 öğrencim şampiyonluk yaşadı. Antrenörlükte hedefim öğrencilerimle ülkemizi dünya arenalarında temsil etmek."

Kick boksun şiddet sporu olmadığını anlatan Aygün, "Kadınlara, bu sporu mutlaka yapmalarını tavsiye ediyorum. İlla ki dövüşmek zorunda değiller. Kick boksta 8 sistem var. Bunlardan biri muhakkak kendilerine uygundur. Mutlaka spor yapmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

AA

YORUM YAZ