MENÜ

Dünya Muaythai Şampiyonası başladı

Uluslararası Muaythai Federasyonu (IFMA) tarafından düzenlenen 30. Dünya Elite Büyükler Muaythai Şampiyonası Tayland'ın başkenti Bangkok'ta görkemli bir açılış töreniyle başladı.

Dünya Muaythai Şampiyonası başladı

Bu yıl 30.'cusu düzenlenen Muaythai Dünya Şampiyonası'na 112 ülkeden binin üzerinde sporcu katılıyor. Turnuvanın resmi açılış töreninde, Tayland yöresel muaythai dans gösterileri ve katılımcı ülke takımların bayrak geçiş seremonisi yer aldı.

Son Dünya şampiyonu Türkiye turnuvaya hazır

Haberin Devamı

Turnuvanın son şampiyonu Türkiye Muaythai Milli Takımı, 32 kişilik kafile ile dün sabah saatlerinde turnuvanın gerçekleşeceği Bangkok'a ulaştı. Suvarnabhumi Havalimanına iniş yapan milli takım kafilesinde 21 sporcu, 1 teknik direktör, 7 antrenör, 1 doktor, 1 teknik asbaşkan, 1 idareci yer alıyor. Türkiye Muaythai Federasyonu Asbaşkanı Özden Taşkın, havaalanında yaptığı açıklamada, dünya şampiyonasının 30. yılında muaythai sporunun vatanı olan Tayland'da düzenlenmesinin ayrı bir yeri olduğuna değinirken, milli takımın turnuvaya en iyi şekilde hazırlandığını ve turnuvadan tekrar şampiyon olarak dönmeyi hedeflediklerini belirtti.

Türkiye Muaythai Milli Takımlar Sportif Direktörü Göksel Cingöz de takım olarak bu sene, geçtiğimiz sene Dubai'de olduğu gibi Dünya şampiyonluğu hedeflediklerini dile getirdi. Milli takım sporcusu ve 2022 yılındaki turnuvada dünya ikinciliği derecesi bulunan Ezgi Keleş ise hedefinin Dünya şampiyonluğu olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Türkiye Muaythai Milli Takımı, geçtiğimiz yıl Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 4 altın, 4 gümüş, 10 bronz madalya kazanarak turnuvayı birinci sırada tamamlamıştı.

YORUM YAZ