MENÜ

Dünya Kupası'nda son 16 turu eşleşmeleri belli oldu!

2022 Dünya Kupası heyecanı tüm hızıyla devam ediyor... Katar'da düzenlenen dev turnuvada grup aşaması sona erdi, son 16'ya kalan ülkeler belli oldu. İşte Dünya Kupası'ndaki son 16 Turu eşleşmeleri ve tabii ki süperstarlar Messi, Ronaldo, Mbappe ve Neymar'ın yeni rakipleri...

Dünya Kupası'nda son 16 turu eşleşmeleri belli oldu!

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda grup aşamaları tamamlandı.

Haberin Devamı

Ev sahibi Katar'ın yer aldığı A Grubu'nda ikinci karşılaşmalar sonucunda turnuvaya veda eden ilk ülke belli olmuştu. Katar düzenlediği turnuvaya veda etmiş ve Dünya Kupası'na en erken veda eden ev sahibi olarak kayıtlara geçmişti.

Dünya Kupasında son 16 turu eşleşmeleri belli oldu

Valencia'lı Ekvador elendi

A ve B Grubu'nda 3. maçlar tamamlandı ve son 16 bileti alan takımlar resmileşti. A Grubu'nda Fenerbahçeli Enner Valencia 3 maçta 3 gole katkı sağlasa da Ekvador'la son maçta Senegal'a 2-0 kaybedince son 16 bileti alamadı. Katar'ın son sırada yer aldığı grupta Hollanda ile Senegal üst tura çıktı.

Haberin Devamı

Dünya Kupasında son 16 turu eşleşmeleri belli oldu

İngiltere rahat turladı

B Grubu'nda ise 3. maçlar sonucunda her şey resmileşti. İngiltere, Galler'i 3-0 yenerek favori olduğu grubu zirvede bitirdi. Kazananın son 16 turuna çıkacağı maçta ABD de İran'ı tek golle 1-0 devirdi ve ikinci olarak üst tur hakkı kazandı.

Dünya Kupasında son 16 turu eşleşmeleri belli oldu

Fransa kaybetti ama turladı

30 Kasım'da da 18.00 maçları C Grubu'nda oynandı, İki maçtan da sürpriz sonuçlar çıktı. Tunus, son Dünya şampiyonu Fransa'yı, Avustralya da güçlü rakibi Danimarka'yı 1-0'lık skorlarla geçti. Fransa ve Avustralya 6'şar puanla son 16 biletini alırken, Tunus ile Danimarka kupaya veda etti.

Dünya Kupasında son 16 turu eşleşmeleri belli oldu

Arjantin rahat geçti

22.00 karşılaşmaları ise D Grubu'ndaydı. Arjantin ile Polonya dev randevuya çıktı, Tangocular sahadan 2-0 galip ayrıldı. Grubun diğer karşılaşmasında ise Meksika, Suudi Arabistan'ı 2-1 devirdi. Arjantin ile Polonya el el gruptan çıkarken, Meksika ile Suudi Arabistan da el ele turnuvaya havlu attı.

Haberin Devamı

Dünya Kupasında son 16 turu eşleşmeleri belli oldu

Dünya üçüncüsü gruptan çıkamadı

1 Aralık'ta ise devler sahneye çıktı, kapışmalar nefes kesti. 18.00 seansında F Grubu karşılaşmaları oynandı. Fas, 2. maçlar sonunda kupaya veda eden Kanada ile kozlarını paylaştı. Son Dünya Kupası ikincisi Hırvatistan ise üçüncüsü Belçika ile karşılaştı. Fas, Kanada'yı 2-1 yendi, Hırvatistan-Belçika maçı golsüz eşitlikle bitti. Böylece 'altın jenerasyon' olarak lanse edilen Belçika turnuvaya grup aşamasında veda etti.

Dünya Kupasında son 16 turu eşleşmeleri belli oldu

Sürpriz lider!

Bir sürpriz de 22.00 seansında yaşandı. 'Ölüm Grubu' olarak nitelendirilen E Grubu'nda Japonya-İspanya, Kosta Rika-Almanya karşılaşmaları oynandı. İlk maçta Almanlar'ı deviren Japonlar, İspanyollar'ı da yıktı. Kosta Rika ise 2-1 öne geçtiği maçta Panzerler'e 4-2 mağlup oldu. Her gol sonrasında ihtimal hesaplarının yaptığı grupta Japonya lider, İspanya ise Almanya'nın averajla önünde ikinci sırada çıktı. Panzerler 2018'den sonra 2022'de de grup aşamasında Dünya Kupası'na veda etti. Kosta Rika da bir an gruptan çıkma şansı yakalasa da elenen diğer ülke oldu.

Haberin Devamı

2 gol fazla attı, gruptan çıktı!

G ve H Grupları da nefesleri kesti. 18.00 seansında Güney Kore sürpriz bir şekilde Cristiano Ronaldo'lu Portekiz'i 2-1 devirdi. Diğer maçta Uruguay, Gana'yı 2-0 devirdi. Bu sonuçların ardından Portekiz 6 puanla grubu zirvede tamamladı, Güney Kore de Uruguay'dan daha fazla gol attığı için aynı puanda olmasına rağmen son 16 bileti aldı. Muslera, Torreira, Gomez gibi tanıdık isimlerin olduğu Uruguay ile Gana, Katar'a veda etti.

Aboubakar Brezilya'yı şaşkına çevirdi, Kamerun kazandı, ancak Dünya Kupası dışında kaldı

Aboubakar attı, yetmedi

22.00 seansında ise G Grubu karşılaşmaları oynandı. Kamerun, eski Beşiktaşlı golcü Vincent Aboubakar'ın golüyle favorilerden Brezilya'yı 1-0 yıktı. Ancak grubun diğer kapışmasında gol düellosunda İsviçre, Sırbistan'ı 3-2 yıkınca son 16 biletini Brezilya ile İsviçre aldı. Kamerun ile Sırbistan'ın, Dünya Kupası macerası sona erdi.

Haberin Devamı
https://www.instagram.com/p/Clrqo7qIwTD/

EŞLEŞMELER BELLİ OLDU

2022 FIFA Dünya Kupası'nda grup maçlarının ardından son 16 turu eşleşmeleri belli oldu. Grup etabının ardından 3, 4, 5 ve 6 aralık tarihlerinde son 16 turu mücadeleleri oynanacak. Dünya Kupası'nda final 18 Aralık Pazar günü, 17 Aralık Cumartesi günü ise üçüncülük karşılaşması yapılacak.

2022 FIFA Dünya Kupası'nda grup maçlarının ardından son 16 turu şöyle:

3 ARALIK

Hollanda – ABD

Arjantin – Avustralya

4 ARALIK

Fransa – Polonya

İngiltere – Senegal

https://www.instagram.com/p/ClrhWwbIfsg/

5 ARALIK

Japonya – Hırvatistan

Brezilya – Güney Kore

6 ARALIK

Fas – İspanya

Portekiz - İsviçre

YORUM YAZ