MENÜ

Dünya Atletizm Şampiyonası'nda finaldeyiz

400m engellinin kürsü adaylarından milli atlet Yasmani Copello, üst üste 3. kez Dünya Şampiyonası finaline adını yazdırdı. 32 yaşındaki sporcu, yarı finalde bu sezonki en iyi derecesini koşarak (48.39) genel klasmanda 3. sıradan son 8 atlet arasına girdi. Copello, Elmas Ligi finalinde gerisinde kaldığı McMaster’in diskalifiye olduğu yarışta favori Norveçli Warholm ise yine zirvede yer aldı.

Dünya Atletizm Şampiyonası'nda finaldeyiz

Dünya Atletizm Şampiyonası’nın ikinci gününde Yasmani Copello, 400 metre engellide final için koştu. 32 yaşındaki milli atlet, çok iyi bir yarış çıkartığı yarı final serisini 48.39’le geçti.

Haberin Devamı

Bu yılki en iyi derecesini koşan Yasmani böylece genel sıralamada 3.sıradan son 8 atlet arasına girerken kariyerinde üst üste üçüncü kez Dünya Şampiyonası finaline kalmayı başardı.

Copello, 2015 Pekin’de 6. olmuş, 2017 Londra’da ise gümüş madalya kazanmıştı. Milli atletimiz ayrıca 2016 Rio Olimpiyatı’nda da da bronz madalyanın sahibi olmuştu.

Final yarın koşulacak

Yasmani’nin genel klasmanda önünde bulunan iki isim ise; şampiyonluğun en büyük favorisi Norveçli dünya rekortmeni Karsten Warholm (48.28) ile Brezilyalı Alison Dos Santos (48.35). 400m Engelli finali yarın saat 22.40’ta koşulacak.

McMaster için itiraz edildi

Yasmani’nin serisinde kusurlu engel geçişi nedeniyle 163.7’den diskalifiye edilen Kyron McMaster için Virgin Adaları Takımı itirazda bulundu. İtiraz final 9 kişiyle koşulacak.

Haberin Devamı

Dünya Atletizm Şampiyonasında finaldeyiz

Guliyev piste çıkıyor

Dünya Şampiyonası’nın 3. gününde, madalya beklediğimiz bir diğer atletimiz Ramil Guliyev piste çıkacak. 200 metrenin son dünya şampiyonu, elemeler için saat 20.05’te mücadele verecek.

Dünya Atletizm Şampiyonasında finaldeyiz

YORUM YAZ