MENÜ

Drogba, Stamford Bridge'e dönüyor

Zor bir sezon geçiren Chelsea'de çare Didier Drogba.

Drogba, Stamford Bridge'e dönüyor

Chelsea, Bayern Münih'in izinden gidip kulüple efsaneleşmiş isimlere yönetimde yer vermeye hazırlanıyor.

Zor bir sezon geçiren Chelsea'de çare Didier Drogba. Mavi beyazlılardan gelen habere göre takımın, Fildişi Sahilli yıldıza her zamankinden çok ihtiyacı var. Kulup sahibi Abromovic'in, 37 yaşındaki futbolcunun en geç 2016 yazında Stamford Bridge'e dönmesini istediği öğrenildi.

Ancak hala Kanada'nın Montreal Impact takımında forma giyen yıldız oyuncunun Chelsea'ye oynamak için değil, takımı yönetmek için döneceği konuşuluyor. Abromovic'in yoğun ısrarları üzerine Chelsea'nin haftasonu kazandığı Sunderland karşılaşmasını Rus milyarderin locasından izleyen Drogba, Guus Hiddink ile bir araya geldi.

Chelsea yönetimi kendisine Hiddink'in teknik ekibine katılması talebinin ardından gelecek sezon için mavilerin başında görmek istediğini Drogba'ya iletti. Ancak Fildişili oyuncunun önündeki en büyük engel Montreal Impact'le halen devam eden sözleşmesi. Eğer Drogba ile anlaşmaya oturulmazsa Rus milyarder, takımın başına Atletico Madrid'in hocası Diego Simeone'yi getirmek istiyor. Abromovic, Bayern Münih'ten ayrılacağını açıklayan Pep Guardiola'ya da teklif yapacak ancak Rus milyarder teknik direktörlük koltuğu için kimle anlaşırsa anlaşsın yönetim kadrosunda Didier Drogba'yı görmek istediği belirtildi.

Bayern Münih'le aynı sistem


Bayern Münih, kulüple efsaneleşmiş isimlere yönetim kadrosunda yer verme sistemini başarıyla uyguluyor. Bavyeralıların yönetim kadrosunda Franz Beckenbauer, Uli Hoeness ve Karl-Heinz Rumenigge gibi isimler önemli rol oynarken, Sepp Maier ve Gerd Muller takımın çalıştırılma kadrosunda görev alıyor.

Mavilerin patronu, bu sistemi takımı Chelsea'ye uygulaması halinde Drogba'nın yanı sıra, John Terry ve Frank Lampard'a da yönetim kanadında büyük görevler verebilir.

Büke Narin/fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ