MENÜ

Draft listesi açıklandı

2011 NBA Draft listesinde Furkan Aldemir ile Enes Kanter de yer aldı.

Draft listesi açıklandı

NBA'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamayla erken başvuru seçeneğini kullanarak NBA Draft'ına katılmaya hak kazanan oyuncuların listesi bildirildi. Haziran'da yapılacak olan 2011 oyuncu seçimlerine katılacak olan 89 basketbolcunun arasında 1991 doğumlu Karşıyakalı Furkan Aldemir ile 1992 doğumlu Kentucky oyuncusu Enes Kanter de bulunuyor. 89 basketbolcudan 69'unun ABD kolej takımlarında, 20'sinin ise ABD dışında takımlarda forma giydiği ifade edildi.

Karşıyaka ile olan sözleşmesi 2013 yılına kadar süren Furkan'ı Eurochallenge Kupası maçlarında, birçok NBA takımının scout'ı izlemeye gelmişti. Enes Kanter ise yeteneğiyle NBA ekiplerinin yakından takip ettiği, gözde isim konumunda.

23 Haziran'da New Jersey'de gerçekleştirilecek 2011 NBA Draftı'nda 1992 doğumlu pivot Enes Kanter'in ilk 10 sıradan seçilmesi beklenirken, 1991 doğumlu pota altı oyuncusu Furkan Aldemir'in ikinci turdan seçilmesi yüksek ihtimal olarak gösteriliyor. Furkan'ın bu yıl NBA'e seçilse bile bir sezon daha kariyerine Karşıyaka'da devam etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ