MENÜ

Dostluk için futbol!

Gazprom şirketi tarafından yaklaşık 6 yıldır düzenlenen 'Dostluk için futbol' organizasyonu kapsamında, Uluslararası Futbol ve Dostluk Günü gerçekleşti. 50'den fazla ülkede yapılan organizasyonlara 40 binden fazla katılımcı katıldı.

Dostluk için futbol!

2013'ten beri Gazprom tarafından düzenlenen 'Dostluk için futbol' kapsamında dünyada onlarca ülkenin okullarında Uluslararası Futbol ve Dostluk Günü düzenlendi. 25 Nisan'da Uluslararası Futbol ve Dostluk Günü, 50'den fazla Avrupa, Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika'daki okullarda ve spor akademilerinde Genç Elçilerin ve Dostluk için Futbol Gazprom HAŞ’ın Uluslararası Çocuk Sosyal Programı'nın antrenörlerinin, ünlü futbolcuların ve resmi görevlilerin katılımıyla toplantılar, antrenmanlar ve dostluk maçları gerçekleşti. Uluslararası Futbol ve Dostluk Günü çerçevesinde 40.000'den fazla katılımcının yer aldığı 200'den fazla etkinlik düzenlendi.

Haberin Devamı

Antrenmanla birleştirildi

Dünya Futbol ve Dostluk Dersi Avusturya, Azerbaycan, Ermenistan, Bangladeş, Belarus, Bolivya, Büyük Britanya, İspanya, İtalya, Kazakistan, Litvanya, Moldova, Nijerya, Portekiz, Suriye, ABD, Tacikistan, Özbekistan, Fransa, İsviçre, İsveç, Japonya’daki okullarda yapıldı. Letonya ve Estonya'da açık ders, genç futbolcular için antrenman ile birleştirildi. FIFA Dünya Kupası 2018'e ev sahipliği yapan Rusya'nın 11 şehrindeki okullar, futbol akademileri ve kulüpler Futbol ve Dostluk Uluslararası Gününü düzenlediler. Makedonya, Romanya ve Bulgaristan'da okul çocukları ve 'Dostluk için Futbol' programının Genç Elçileri, ulusal kulüplerin ünlü oyuncularıyla buluştular.

Dostluk için futbol

9 değeri anlattılar

Haberin Devamı

Ünlü Sırp televizyon sunucusu ve programın elçisi Ivan Ivanovich ve Tsrvena Zvezda kulübünün Sırp futbolcusu Vuyadin Saviç, kanser tedavisi gören çocukları ziyaret ettiler. Çocuklara 'Dostluk için Futbol’un asıl dokuz ( dostluk, eşitlik, adalet, sağlık, barış, sadakat, zafer, gelenek ve onur) değerinden bahsettiler. Çoğu ülkede Uluslararası Futbol ve Dostluk Günü kutlaması birkaç gün sürdü. Pakistan ve Yunanistan'da dostluk maçları, milli yıldızların ve resmi görevlilerin katılımıyla açık dersler yapıldı. Pakistan'ın en büyük ikinci şehri olan Lahore'daki etkinliklerin onur konukları arasında Pencap Eyaleti Spor Bakanı Muhammed Taimur Khan da vardı. Yunanistan'da öğrenciler futbol takımı AEK'nın ve milli takımın eski kalecisi Elias Atmatsidis ile buluştular. Hindistan'da, Programın Dokuz Değeri ve projedeki akranlarla iletişim izlenimleri hakkında konuşan 'Mohali'den St. Petersburg'a Yolculuğum' adlı kitabın yazarı ve programın Genç Elçisi Ananya Kambodzh Futbol ve Dostluk Dünya Dersini düzenledi.

İşte projenin ayrıntıları

'Dostluk için Futbol' Uluslararası çocuk sosyal programı Gazprom HAŞ tarafından 2013 yılından beri düzenlenmektedir. Program katılımcılarının desteklediği anahtar değerler arkadaşlık, eşitlik, adalet, sağlık, barış, özveri, zafer, gelenek ve onurdur. 'Dostluk için Futbol', UEFA, FIFA, Uluslararası Olimpiyat Komitesi, çeşitli ülkelerin futbol federasyonları, çocuklar için çalışan uluslararası hayır kurumları, ünlü sporcular ve dünyanın önde gelen futbol kulüpleri tarafından desteklenmektedir. Geçtiğimiz altı mevsim boyunca program 5.5 binden fazla katılımcıyı birleştirdi ve ünlü sporcular, sanatçılar, politikacılar dahil 4.5 milyondan fazla destekçi topladı.

Haberin Devamı

Dostluk için futbol

YORUM YAZ