MENÜ

Dortmund tutulamıyor: 4-0

Nuri Şahinli Bundesliga lideri Borussia Dortmund, Hannover deplasmanında 4-0 galip gelerek, zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

Dortmund tutulamıyor: 4-0

Almanya 1. Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 11. haftasında Borussia Dortmund, Hannover deplasmanında 4-0 galip geldi. 49 bin kişinin tıka basa doldurduğu AWD Arena'daki heyecan dolu maçta Nuri Şahinli Bundesliga lideri Borussia Dortmund, zirvedeki yerini korudu. Maça hızlı başlayan Dortmund, 11. dakikada golünü buldu. Nuri Şahin'in şık pasını Kagawa filelere yolladı: 0-1. 72. dakikada gelen Dortmund'un ikinci golününde asistleri arasında Nuri Şahin vardı. Nuri'nin orta sahadan ileriye çıkardığı nefis pası Götze ortaladı, Barrios'a topu sadece kaleye vurmak kaldı: 0-2. Sahada başarılı performans gösteren Nuri Şahin, penaltı noktasında ise başarılı olamadı. 80. dakikada kazanılan penaltıyı kullanan Nuri'nin şutunu Hannover kalecisi Fromlewitz kurtardı. İki dakika sonra Dortmund, Levandowski ile farkı üçe yüksellti. 83. dakikada Nuri, yerini da Silva'ya bıraktı. Maçın skorunu, 90. dakikada Blaszczykowski'den gelen gol belirledi: 0-4

NURİ PENALTI KAÇIRDIĞI İÇİN ÜZGÜN
Geçen hafta Mainz deplasmanında 2-0 galip gelerek liderlik koltuğunu Mainz'dan devralan Borussia Dortmund, bu haftayı da dört gol ve üç puanla kapayarak aradaki farkı dörde yükseltti. 28 puanla ligin zirvesinde iyice rahatlayan Dortmund'un başarılı futbolcusu Nuri Şahin, "Zirveyi korumak için sahada tüm gücümüzle mücadele ettik. Geçen maçta da penaltıyı gole dönüştürememiştim. Bu kez de çok kötü şut çektim, adeta kaleciye geri pası verir gibiydi. Nasıl oldu anlayamadım. Çok üzgünüm. Fakat Hannover'den evimize galibiyetle dönerek taraftarlarımızı sevindirdiğimiz için mutluyum" dedi.

Haberin Devamı

YORUM YAZ