MENÜ

Dört büyüklerde yolcular belli oldu!

Yabancı oyuncu sınırlamasının gelmesiyle beraber tüm kulüpler yeni sezon kadrosunu kurarken bazı isimlerle yolları ayırmak zorunda kalıyor. Yeni yabancı oyuncu kuralına göre 2021-2022 sezonunda 14 yabancı futbolcuyla sözleşme yapma hakkı bulunan futbolcular, bu futbolculardan yalnızca 8’ini ilk 11’de oynatabilecekken; gelecek sezonlarda bu kural daha da sıkılaşacak. Bu yabancı oyuncu kuralından dolayı bir çok kulüp de bir çok yabancı oyuncusuyla yollarını ayırmak zorunda kalacak. İşte Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’da takımdan ayrılmaları en muhtemel yabancı oyuncular…(Nihat Uzel / Fanatik.com.tr)

GALATASARAY:

Haberin Devamı

Mevcut kadrosunda 12 yabancı futbolcu bulunan Galatasaray, yeni yapılacak transferleri düşünerek en az 3 yabancı futbolcuyla yolları ayırmayı planlıyor. Ryan Donk ve Martin Linnes ile sözleşme yenilemeyen Galatasaray, beklentilerin altında kalan 3 futbolcuyla daha yolları ayıracak. 22 yaşındaki Nijeryalı savunmacı Valentine Ozornwafor, 24 yaşındaki Nijeryalı Jesse Sekidika ve 29 yaşındaki Senegalli Mbaye Diagne; gitmesi beklenen ilk isimler oldu. Bu futbolculara ek olarak, Sofiane Feghouli ve Radamel Falcao’nun da teklif gelmesi durumunda takımdan ayrılmaları bekleniyor.

FENERBAHÇE:

Yabancı sınırı konusunda en büyük zorluğu yaşayacak kulüp olan Fenerbahçe kadrosunda 17 yabancı futbolcu bulunuyor. Hem yeni transferlere yer vermek hem de maaş boşluğu yaratmak için en az 6 yabancı oyuncusuyla yolları ayırmayı planlayan Fenerbahçe’de gönderilmesi planlanan isimler de belli oluyor. 28 yaşındakisi Tanzanyalı forvet Mbawana Samatta, 31 yaşındaki Danimarkalı stoper Zanka, 27 yaşındaki Sloven orta saha Mıha Zajc, 31 yaşındaki Arjantinli sol kanat Diego Perotti, 35 yaşındaki Faslı sağ kanat Nabil Dirar ve 25 yaşındaki forvet Kemal Ademi; transfer listesinde olan futbolcular. Bu futbolculara ek olarak Lemos ve Novak’a teklif gelmesi durumunda takımdan ayrılmalarına izin verilecek.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ:

Yabancı sınırı konusunda en rahat kulüp olan son şampiyon Beşiktaş’ın kadrosunda 12 yabancı futbolcu bulunuyor. Yeni sezon öncesi transfer planlamaları doğrultusunda 3 yabancı oyuncuyla yolları ayırmasına kesin gözüyle bakılan Beşiktaş’ta; 33 yaşındaki Hollandalı sağ kanat Jermain Lens, 26 yaşındaki sağ kanat Tyler Boyd ve 30 yaşındaki sağ bek oyuncusu Douglas’ın takımdan ayrılması bekleniyor. Bu futbolculara ek olarak uygun teklif gelmesi durumunda Adem Ljajic’in de takımdan ayrılma ihtimali bulunuyor.

TRABZONSPOR:

Sezonun en hızlı transfer yapan takımı olan Trabzonspor’un kadrosunda 13 yabancı futbolcu bulunuyor. Yeni transferlere yer açabilmek adına en az 3 isimle yolları ayırmayı planlayan Bordo - Mavili ekip; 25 yaşındakisağ kanat Fousseni Diabate, 26 yaşındaki orta saha Anders Trondsen ve 30 yaşındaki forvet Djaniny’yle yolları ayırarak bonservis kaynağı yaratmak istiyor.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ